Rakvere Vallimäel toimetab augustis röövel Hotzenplotz

Inna Grünfeldt
Copy
Doris Tislar Karl Sakrits, Anti Kobin ja Getter Meresmaa lavastuses "Röövel Hotzenplotz".
Doris Tislar Karl Sakrits, Anti Kobin ja Getter Meresmaa lavastuses "Röövel Hotzenplotz". Foto: Siim Vahur

NUKU teater mängib suvel Rakvere Vallimäel ja teistel vabaõhulavadel üle Eesti röövlimürglit "Röövel Hotzenplotz".

Pöörases röövlimürglis "Röövel Hotzenplotz", mille on Otfried Preussleri jutustuse põhjal dramatriseerinud Priit Põldma ja lavastanud Mirko Rajas, tegutseb rändtrupp, kes sõidab vankriga linnast linna ja etendab lugu hirmuäratavast röövel Hotzenplotzist, kasutades rütmipille, maske ja lennukat fantaasiat.

Humoorika röövliloo tegevus areneb väikeses linnakeses, kus kõik paistab olevat imehästi, kuni hirmuäratav röövel Hotzenplotz murrab vangimajast vabadusse ja pistab nahka kõik praevorstid ja hapukapsad, mis vanaema on Kasperlile ja Seppelile valmistanud. Hoogsas röövlijahis vahetatakse maske ja rolle, nii et keegi ei pruugi olla see, kellena alguses paistab.

NUKU teatri kunstilise juhi Mirko Rajase sõnul paneb vabas õhus mängimine tema lavastuse tõeliselt proovile. "Vabas õhus pole näitlejal toetuda muule kui oma sisemisele veendumusele ja partnerite usaldusele," märkis Rajas. ""Röövel Hotzenplotz" on rajatud suuresti just mängulustile ja ansamblitundele. Usun, et olukord, kus igal etendusel peab kohanema uue mängupaigaga ning panustama publiku haaramiseks veelgi rohkem emotsionaalset jõudu, tuleb sellele lavastusele üksnes kasuks."

Rakvere Vallimäe vabaõhufoorumisse jõuab koguperelugu "Röövel Hotzenplotz" augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles