Õpikust loetut minnakse oma silmaga vaatama ja kõrvaga kuulma

Katrin Uuspõld
Copy
Sõmeru põhikooli 4.b klassi lapsed õppisid retkel lisaks lehelinnu hääle äratundmisele, lõkke tegemisele ja puude järgi metsa vanuse mõistmise praktilist grillvarda tegemist.
Sõmeru põhikooli 4.b klassi lapsed õppisid retkel lisaks lehelinnu hääle äratundmisele, lõkke tegemisele ja puude järgi metsa vanuse mõistmise praktilist grillvarda tegemist. Foto: Kristel Viira

Rakvere valla noorsootöötajad ja koolijuhid said kokku ning mõtlesid välja plaani, kuidas koolitarkust praktilise eluga ühendada: õppeaasta lõpus viiakse lapsed professionaalse retkejuhiga kodukandis loodusmatkale, kus tunnis õpitut oma silmaga uurida ja kõrvaga kuulda saab.

Rakvere valla noorsootööspetsialist Piret Laidroo ütles, et eriolukorra ajal tekkis mõte, kuidas noorsootöötajad saaksid rohkem kooliga koostööd teha ning praktika ja teooria võiksid käsikäes käia. Rakvere vallas tegutsev professionaalne retkejuht Andres Kurm oli valmis koostama koolidele nende vajadustele vastavad programmid ning juuni esimesel nädalal õpilased metsa ja soosse viima. “Minu eesmärk on äratada lastes huvi looduse vastu. Lapsed oskavad tavaliselt ära tunda viis automarki, kuid ei tunne ära viit lindu, kes metsas laulavad,” nentis Kurm.

Lapsed oskavad tavaliselt ära tunda viis automarki, kuid ei tunne ära viit lindu, kes metsas laulavad.

Andres Kurm

retkejuht

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles