Tapal jäi sõelale kaks ujula asukohta

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Üks Tapa ujula võimalikest asukohtadest on Kooli tänaval, kus praegu paikneb lagunev räämas hoone.
Üks Tapa ujula võimalikest asukohtadest on Kooli tänaval, kus praegu paikneb lagunev räämas hoone. Foto: Marianne Loorents

Vastavalt volikogult saadud suunistele hakkab Tapa valla täitevvõim tegelema plaanitava ujula kahe võimaliku asukohaga.

Varem oli teatavasti kõne all kümmekond piirkonda, kuhu saaks ujula ehitada, pärast esmaspäevast vallavolikogu istungit käib jutt kahest.

Sõelale jäänud asukohad on linna staadionil ja Kooli tänaval. Kui viimane heaks kiidetakse, tuleb ühtlasi renoveerida või lammutada vana koolihoone, mis on räämas ja kasutuseta.

"Nende pakkumistega läheme nüüd ka kaitseministeeriumi jutule, sest nemad on meile oluline partner ja nende soovidega tuleb arvestada," lausus Tapa vallavanem Riho Tell.

Tapa ujula on plaanis ehitada samasuguse majandusliku skeemiga, nagu rajati Aqva spaa Rakveres: ujula ehitab ja hakkab seda haldama erainvestor, kellelt vald ja kaitseministeerium ostavad garanteeritud mahus teenust. "Võimalike investoritega oleme konsultatsioone pidanud, et teada saada, kui suur teenusemaht muudab nende jaoks projekti atraktiivseks," rääkis vallavanem. "Investori kavatseme leida hanke korras, kuid pole ju mõtet hankesse minna, kui me turuolukorda ette ei kujuta. Meil on nüüd visioon teenusemahust olemas ja arvan, et see on vallale ja kaitseministeeriumile vastuvõetav. Kes hankekonkursil reaalselt pakkuma hakkab, seda küll öelda ei oska, kuid huvi on tuntud."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles