Rakveres avatakse kriisi kiuste uusi söögikohti

Virumaa Teataja
Copy
Niine pubi kokad valmistavad esimesi proovitoite.
Niine pubi kokad valmistavad esimesi proovitoite. Foto: Vladislav Musakko

Vaatamata kriisile avatakse Rakveres suvel vähemalt kaks uut toitlustuskohta. Mõlema koha eestvedaja jaoks oli kevadine eriolukord justkui tõukeks uute ärimaade avastamiseks.

Juuni alguses avati Rakveres Niine tänaval Niine pubi. Uue söögikoha eestvedajaks on Rakvere ettevõtja Magnus Lehesoo.

Mõtteid söögikoha avamisest mõlgutas Lehesoo juba ammu, kuid kevadine kriis oli Niine pubi avamisele omamoodi tõukeks.

“Eriolukorra ajal lõpetas eelmine omanik tegevuse ning nende paari kuu vältel tegime pubile värskenduskuuri ja saime juuniks uksed avada,” rääkis Lehesoo.

Nädalavahetuseti saab Niine pubis näha ja kuulata esinejaid. “Nädala sees on plaanis pubis näitama hakata spordiülekandeid,” lisas Lehesoo.

Rakveres hakkab söögikultuuri rikastama teinegi tegija. Kevadisest kriisist indu saanud Andrus Albrecht on Aasia-päraseid toite varem vabaõhuüritustel pakkunud, kuid nüüd on tal plaanis ka väikese Bonzai-nimelise kohviku pidamist proovida.

Albrechti sõnul on esialgu tegemist katsetusega. “Hakkame Bonzai köögi juures Vilde tänava välialal toitu pakkuma, kuid peamiselt toimetame kulleritega toidu kohale,” rääkis ta.

“Teeme katsetuse ja vaatame, kuidas klientidele ja meile endale selline ettevõtmine sobib. Kui kõik toimib, teeme suve jooksul veel ja sügisest saame rääkida võibolla juba alalisest kohvikust,” kõneles ta.

Albrecht ütles, et kui kriisi ajal pandi paljud kohad kinni, oli see talle justkui tõukeks.

“Ma ujun vastuvoolu. Kuna paljud üritused jäid ära ja tekkis vaba aega, oligi plaanis selline asi töösse panna,” selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles