Kadrina keskkooli gümnasistile tõi edukas uurimistöö ülikoolikutse

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Vähemalt ühel Kadrina keskkooli gümnasistil on pinge edasiõppimisvõimaluste pärast maandatud. Tugevate tulemustega neiu on oodatud Tartu ülikooli.
Vähemalt ühel Kadrina keskkooli gümnasistil on pinge edasiõppimisvõimaluste pärast maandatud. Tugevate tulemustega neiu on oodatud Tartu ülikooli. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Maria Elisabeth Bremen pälvis uurimistööga "Plakati- ja tänavareklaamid Rakvere tänavapildis" emakeeleolümpiaadi piirkonnavoorus 2. koha ning sai sellega kutse asuda õppima Tartu ülikooli.

Erinevalt tavapärasest kuulutati lõpptulemused sel kevadel ülesande- ja uurimistöövooru kohta välja eraldi. Uurimistöövooru kaudu edasi pääsejate hulgas oli kõige rohkem õpilasi Kadrina keskkoolist: Gerda Jamsja, Tambet Pallon, Aavo Mumm, Maris Kerov ja Maria Elisabeth Bremen. Lisaks pääses lõppvooru Lääne-Virumaa ülesandevooru võitja Reio Opromei. Õpilaste juhendajad olid õpetajad Anneli Raud ja Liivi Heinla.

"Enamik neist õpilastest on juba varem tugevate tulemustega silma paistnud ning kõrgeid tulemusi saavutanud," rääkis õpetaja Anneli Raud ning lisas, et kui ta Maria Elisabeth Bremenit õnnitles, väljendas neiu suurt kergendust, et ülikoolikoht on nüüd kindlustatud, kuigi eriala ta pole veel välja valinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles