Käsmus toimub suvel noortele suunatud kalalaager

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Käsmu rannajoon.
Käsmu rannajoon. Foto: Vladislav Musakko

Keskkonnaamet korraldab Käsmus 20.–21. juulil noortele suunatud kalalaagri. Laagri eesmärgiks on õpetada mereökoloogiat, toiduahelat, kalaliike, erinevaid piiranguid ja nõudeid kalastajatele.

Keskkonnaameti keskkonnaosakonna projektijuht Liisi Marits rääkis, et laager toimub Euroopa Komisjoni rahastatud projekti LIFE IP CleanEST raames. "Projekti jooksul on Keskkonnaameti fookuses pinna- ja põhjavee punkt- ja hajukoormuse vähendamine, jõeliste elupaikade taastamine ja inimeste keskkonnateadlikkuse suurendamine," rääkis ta.

"Kalalaager ongi üks neist üritustest, millega soovime suurendada noorte keskkonnateadlikkust. Kalalaagrit aitab läbi viia Käsmu Meremuuseum," jätkas Marits.

Lisaks kalandusele tutvumisega on 20 pealisel grupil võimalik tutvust teha sõudepaadi ja purjekaga. "Noortel avaneb Käsmus suurepärane võimalus sõudepaatide ja purjekaga kalda ääres proovisõite teha ja manöövreid harjutada. Enne merele minemist toimub ka koolitus – juhendajad räägivad noortele ohutust käitumisest merel, päästevahenditest ja eneseabist," selgitas Marits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles