Kahtlased põlengud Muugal

Toomas Herm
Copy
Päästjatele Muugal tööd pakkunud süütaja või süütajad jäävad ilmselt leidmata.
Päästjatele Muugal tööd pakkunud süütaja või süütajad jäävad ilmselt leidmata. Foto: Marko Saarm

Lastekaitsepäeva ehk 1. juuni õhtul kella kaheksa paiku süttis Muuga külas Alekvere teel vana mahajäetud hoone. Päästjatel kulus tulekahju kustutamiseks vähem kui tund, kuid järgmise päeva hommikul said pritsimehed sinna uue väljakutse. Selgus, et hoones põleb lõke, mille päästjad samuti ära kustutasid.

Ida päästekeskuse tuleohutusjärelevalve inspektorite selgituse järgi põlesid hoone katusealune ja seinakonstruktsioonid. Põlengu avastas inimene, kes sellest mahajäetud hoonest igapäevaselt mööda käib ja pole juba aastaid seal kedagi näinud. Tol õhtul oli ta hoonest möödunud umbes 45 minutit enne tulekahju puhkemist. Umbes kolmveerand tunni pärast uuesti sinna jõudnuna märkas mööduja hoone ülemisest seinast leeke väljumas.

Piirkonnapolitseinikul põlengu kohta infot polnud. Küll aga lubas ta sel teemal noorsoopolitseinikuga rääkida ning ka ise  piirkonnal rohkem silma peal hoida. Piirkonnapolitseinik selliseid isikuid ei osanud nimetada, kelle seotust tulekahju tekkimisega võiks kahtlustada.

Hoone asub riigimaal, kuid tulevikus on plaanis see Vinni valla omandisse võtta. Olemuselt on tegemist varemetega: kogu hoone ulatuses on katus sisse kukkunud, avatäited puuduvad, ühte ruumi on ka prügi veetud.

Päästjate hinnangul on põlengu põhjustaja tuvastamine ebatõenäoline. Tavaliselt tekivad sellised tulekahjud noorte tegutsemise tagajärjel. Näiteks salaja suitsetamine, tikkudega mängimine, tahtlik süütamine põnevuse otsimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles