RMK leidis Virumaal uusi lendorava tegevusjälgi

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Virumaalt leiti üheksa uut lendorava elupaika.
Virumaalt leiti üheksa uut lendorava elupaika. Foto: Vikipeedia

Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) looduskaitseosakonna töötajad leidsid igakevadise seire käigus Ida- ja Lääne-Virumaal üheksal metsaeraldisel uusi lendorava tegevusjälgi.

Kuniks keskkonnaamet otsustab, kas alad võetakse kaitse alla, rakendab RMK neil ise ajutist kaitset.

Lendorav on ohustatuse tõttu esimese kaitsekategooria liik, kelle tõhusaks kaitseks on hädavajalik säilitada loomakesele sobilikud elupaigad.

"RMK töötajad käisid keskkonnaagentuuri koostatud valimi alusel läbi metsaeraldisi, kus arvatakse, et võib esineda lendoravat ja metsise uusi, seni veel avastamata mängupaiku. Seirete eesmärk on tuvastada uued elupaigad võimalikult vara, et teaksime seal metsa majandamisel rakendada piiranguid," ütles RMK looduskaitseosakonna elurikkuse ja seire spetsialist Margus Pensa.

Lendorava seire käigus vaadati üle ligikaudu 750 hektarit potentsiaalselt lendoravale sobivaid elupaiku. Seire tulemused näitavad, et loomake on asustanud uusi alasid – lendorava uusi tegevusjälgi leiti üheksal eraldisel Lääne- ja Ida-Virumaal.

"Lendorava seire tulemused on kahtlemata rõõmustavad. Lõplikeks järeldusteks tuleb aga ära oodata keskkonnaagentuuri terviklik analüüs, kuna RMK lendoravaseire on vaid üks osa riiklikust seirest," rääkis Pensa.

Lisaks seirati metsist, keda tuvastati 35 alal, millest 29-l nähti ka metsisekukkesid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles