Kaitseväelased eelistaks Tapa ujula asukohana linna staadionit

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Fotol vasakult:  kaitseinvesteeringute keskuse taristuprojektide koordinaator Kaupo Kaasik, kaitseinvesteeringute keskuse direktor Kusti Salm, Tapa vallavanem Riho Tell ja vallavolikogu esimees Maksim Butšenkov.
Fotol vasakult:  kaitseinvesteeringute keskuse taristuprojektide koordinaator Kaupo Kaasik, kaitseinvesteeringute keskuse direktor Kusti Salm, Tapa vallavanem Riho Tell ja vallavolikogu esimees Maksim Butšenkov. Foto: Tapa vallavalitsus

Eile kohtusid kaitseinvesteeringute keskuse ja Tapa valla esindajad ning arutlesid Tapale rajatava ujula asukoha üle.

Tapa vallavolikogu esimehe Maksim Butšenkovi sõnul oli kaalukausil kaks asukohta: Kooli tänaval ja aadressil Paide mnt 14 ehk linna staadionil. "Kesklinna variandi eeliseks oli lagunenud koolihoonest lahti saamine," lausus volikogu esimees. Kooli tänava kui asukoha nõrkusena nimetas ta ruumipuudust edasiseks arenguks ja vajadust leida teine koht kultuurilisteks ettevõtmisteks, sest lisaks ujulale on kavandatavasse meelelahutuskeskusesse plaan rajada spordiväljakud, jõusaal, boolinguväljak ning toitlustus- ja kaubanduspinnad. Neid poleks mujale paigutada kui muusikakooli taga asuvasse parki, kus on peetud ka Tapa vabaõhuüritusi.

Kaitseinvesteeringute keskuse direktor Kusti Salm märkis, et Tapa linnakus teenivatele kaitseväelastele meeldiks rohkem, kui ujula asuks Paide maantee ääres praeguse staadioni kohal, kuna see on linnakule märkimisväärselt lähemal kui Kooli tänav. Samas ei ole staadion kaugel kesklinnast ega muudest valla olulistest objektidest. "Tapa linn on riigikaitsevaldkonnale äärmiselt oluline partner ning tahame kohalikku ellu ühise huvina panustada," ütles Salm.

Kaitsevaldkonna investeeringu suurus tulevase ujula teenuste kasutajana oleks umbes 250 000 eurot aastas ja see vastaks nii Eesti kaitseväelaste kui ka Tapal paiknevate liitlaste vajadustele.

Kohtumise tulemusena otsustati ujula asukoha valikul eelistada Paide maantee äärset krunti ja vastav ettepanek volikogule esitada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles