Väike-Maarja hooldekodus võetud ligi sada testi olid kõik negatiivsed

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Neljapäeval võeti Väike-Maarja hooldekodus ligi sada koroonaproovi. Kõik näitasid negatiivset tulemust. 
Neljapäeval võeti Väike-Maarja hooldekodus ligi sada koroonaproovi. Kõik näitasid negatiivset tulemust. Foto: Erakogu

Väike-Maarja hooldekodus testiti eile ligi sadat inimest. Seni pole positiivseid proove antud.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla ütles, et koroonatestid näitavad siiski neljapäevast seisu. "Kuna haigusel on peiteaeg, peame kaks nädalat olema valvsad ja vältima kontakte nii palju kui võimalik," lausus Kesküla.

Tema sõnutsi on kordustestimine plaanis nädala pärast.

Täna õhtul kogunes valla kriisikoosolek.

Väike-Maarja hooldekodusse pääses koroonaviirus sealse töötajaga. Inimene nakatus koroonaviirusega perepeol. Tegemist on perekondliku nakatumisega.

Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja Marje Muusikus rääkis, et viirusekandja oli saabunud välismaalt ja salakaval viirus läks liikvele pereringis kokkusaamiselt.

Väike-Maarja hooldekodus on 65 hoolealust ja veidi üle 20 töötaja.

Terviseameti andmetel anti eile 20 positiivset testi tulemust: Lääne-Virumaale ja Valgamaale üks, Harjumaale 15 (11 Tallinnasse) ja kolm Ida-Virumaale.

Harjumaal haigestumistest nelja puhul on tegemist perekondliku nakatumisega, neljal (omavahel seotud) juhul on inimene saanud nakkuse töökohal.

Terviseameti erakorralise meditsiini osakonna juhataja Martin Kadai ütles rahvusringhäälingule, et osalt on nakatumiste arv hakanud suurenema Soomest ja Rootsist saabuvate inimeste kaudu. Maikuu keskel oli selliseid juhtumeid 17.

Kadai nentis, et muret tekitab see, et endiselt lähevad inimesed gripilaadsete sümptomitega töökohale, kus haigus levima pääseb.

"Küsimus ei ole niivõrd reisimises või liikumises riikide vahel, vaid ka nende juhtumite puhul näeme, et inimesed ei pööra oma haigussümptomitele piisavalt tähelepanu," rääkis Kadai, kes pani südamele, et haigestumist ja haiguse levitamist saab kontrolli all hoida vastutustundliku käitumisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles