Pillirookõrtega Vainupea poiss unistab elektritõukerattast

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Peagi kümneaastaseks saav Enrico Paas kavatseb müüa kogu suve Vainupeal sealsest pilliroost valmistatud joogikõrsi. Et saada endale äge elektritõuks.
Peagi kümneaastaseks saav Enrico Paas kavatseb müüa kogu suve Vainupeal sealsest pilliroost valmistatud joogikõrsi. Et saada endale äge elektritõuks. Foto: Vladislav Musakko

Vainupea kabeli esisel platsil on korvi sees maas kimp pillirookõrsi. Nende juures askeldab üks poiss. Enrico Paasil on oma asi ajada. Kohalikest vetest pärit pilliroost on ta valmistanud joogikõrred ja neid nüüd müübki. Aktiivse noore ettevõtja mõtteis uitavad juba ka uued ideed.

Kohe kümneaastane Enrico on küll pealinna lähedal asuva Peetri laps, kuid Vainupeal on ta justkui oma poiss. Igal suvel on ta siin kohal nagu viis kopikat. Puhkus suvilas on igatpidi mõnus. Siinne rand on tal selge nagu 2 + 2. Muidugi.

“Mul on rannas onn – suur ja kahekorruseline. Ehitan seda igal suvel, ei tea, kas see üldse valmis saab kunagi,” lausub poiss. Teada värk, see on üks tema lemmikkoht. Meelispaik nõuab muidugi kogu aeg tööd, kuid mõnikord meeldib talle seal niisama pilvi jälgida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles