Abielupaar kollektsioneerib ja kasvatab haruldasi faasaneid

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Peremees pole mingi hinna eest nõus ennast eksponeerima ja väidab, et selleks on tal linnud ja naine. Lasteaias töötav Maarika teab, et lastele meeldivad ikka väikesed tibupojad.
Peremees pole mingi hinna eest nõus ennast eksponeerima ja väidab, et selleks on tal linnud ja naine. Lasteaias töötav Maarika teab, et lastele meeldivad ikka väikesed tibupojad. Foto: Vladislav Musakko

Kasvandusest plehku pannud jahifaasan eksis Lasila mõisaparki, ja kui Heiki Kudi linnu kinni püüdis, tärkas mehel tema vastu huvi. Nüüd kasvab Kudide kodus 16 liiki faasaneid, kuid hasart pole raugenud.

Aastaid enne faasanite pidamist oli Heikil ja tema abikaasal Maarikal Eesti suurim partide kollektsioon. Maakonnas on mitu linnukasvatajat, kes Heikit tunnevad ja kiidavad. Mees oskab suleliste kohta nõuandeid jagada ning algatas kunagi, enne sotsiaalmeedia õitseaega, linnukasvatajate foorumi.

Lasila mõisapargi läheduses heki sisse varjunud hoovil on külg külje kõrval terve rodu aedikuid ja puure. Neis siblivad lisaks faasanitele vutid ja nurmkanad. Laudast kostab kanade kaagutamist. Heiki töötab tegelikult kohalikus talus traktoristina ja Maarika on lasteaiaõpetaja. Naine väidab tagasihoidlikult, et Heiki on põhitegija ja tema rohkem talitaja. Tegelikult on nende linnud ümbruskonnas tuntud just tänu Maarikale, kes mõisapäevade ajal võtab külalisi vastu ja tutvustab hoolealuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles