Tuletõrjemasin huilgas 90-aastase pritsumehe auks

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Teenekas mitmekülgsete huvidega mees on kogukonnas au sees. Kamraadid korraldasid Kalju Paisti väärika, 90 aasta juubeli puhul eriliselt meelde jääva õnnitlustseremoonia.
Teenekas mitmekülgsete huvidega mees on kogukonnas au sees. Kamraadid korraldasid Kalju Paisti väärika, 90 aasta juubeli puhul eriliselt meelde jääva õnnitlustseremoonia. Foto: Vladislav Musakko

Teisipäeva hommikul peale Vikerraadiost õnnesoovide ärakuulamist astus Kalju Paist oma maja hoovile, kus teda ootasid pidulik kohvilaud ja roosikimp. Kamraadid Tamsalu vabatahtlikust tuletõrjesalgast tegid talle üllatuse.

Vilkurite ja viledega sõitis maja juurde tuletõrjeauto ning ruuporist kostvad õnnitlused kõlasid kaugele. Peamiselt meestest koosnev õnnitlejate seltskond ümbritses juubilari. Tapa vallavanem Riho Tell rääkis, et tänu Kalju Paistile aastakümnete eest asutatud tuletõrjekomando toimib vähendatud koosseisus edasi. Õnnitletav oli aastaid vabatahtliku tuletõrjesalga pealik ja kohaletulnud sõprade sõnul ühiskondlikult väga aktiivne mees.

“Üheksakümneaastase kohta on tal väga tugev käepigistus,” märkis Tamsalu EPT tegevdirektor Aivar Maasik tunnustavalt. Kalju Paisti remonditud automootorid pidi eriti hästi jooksma ning eeskätt kiitsid kokkutulnud teda kui kõva asjatundjat masinate alal. Pole ka ime, sest mees osales aastaid mehaanikuna autospordis. Omal ajal oli veoautokross väga kuum teema ja Kalju Paisti võistluskaaslane Juhan Uudmäe rääkis, et nad said meistersportlase nõuded täis ja märgi kätte. Ilma kõva mehaanikuta polnud ka tol ajal mõtet tulemusi oodata. Koos on mehed olnud nii Eesti kui ka Balti meistrid ning NSV Liidu tasandil tulid neljandaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles