Esmaspäevast saab lennujaamas ja sadamas koroona antikehi testida

Copy
Terviseamet tuletab jätkuvalt meelde, et koroonaviiruse leviku vältimiseks tuleb hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda ja kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. 
Terviseamet tuletab jätkuvalt meelde, et koroonaviiruse leviku vältimiseks tuleb hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda ja kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Foto: Tairo Lutter

Testimine on vabatahtlik ning mõeldud Eesti elanikele, kes reisivad Tallinna sadama ja Tallinna lennujaama kaudu ning reisijatele on testi tegemine tasuta.

Testi jaoks vajalik vereproov võetakse näpuotsast. Selle abil saab tuvastada, kas inimesel on selle viirusega olnud kokkupuude ehk kas haigus on tõenäoliselt läbi põetud. Kasutatakse riigile annetatud antikehade määramise kiirteste. Peale testi tegemist täidab isik küsimustiku, mis on abiks tulemuste tõlgendamisel ning annab hiljem võimaluse hinnata, kui paljudel Eesti elanikel on koroonavastaseid antikehi.

Kui huvi testimise vastu on suur, võidakse esialgset kahenädalast, testimisperioodi pikendada.

Terviseamet tuletab jätkuvalt meelde, et koroonaviiruse leviku vältimiseks tuleb hoolikalt käsi pesta, haigena koju jääda ja kaaskodanikele piisavalt hingamisruumi jätta. Koroonaviirus levib nakkuslikult inimeselt tervele eelkõige lähikontakti teel. Lähikontaktiks loetakse olukorda, kus inimesed on 15 minuti vältel teineteisele lähemal kui 2 meetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles