Ida- ja Lääne-Virumaa kampade kaklust püüti lahendada otsasõiduga

Toomas Herm
Copy
Foto: Arved Breidaks/Lõuna-Eesti Postimees

Pühapäeva hommikul veidi enne kella seitset toimus liiklusõnnetus Toila alevikus Pikal tänaval, kus 19-aastane mees sõitis sõiduautoga Volkswagen Golf tahtlikult otsa kolmele enne omavahelises kakluses osalenud jalakäijale: 19-, 23- ja 22-aastasele mehele. Kiirabi viis autolt löögi saanud mehed Ida-Viru keskhaiglasse.

Viru ringkonnaprokuratuuri abiprokurör Sergei Listov selgitas, et esialgsetel andmetel oli liiklusõnnetuse eel tekkinud konflikt Ida-Virumaalt ja Lääne-Virumaalt pärit seltskonna vahel ning erimeelsusi asuti üheskoos lahendama Toilas. "Umbes kuni viieteistkümnest agressiivselt meelestatud noormehest koosneva seltskonna konflikt arenes edasi ning kaks seltskonnas viibinud meest asusid omavahel kaklema, peagi sekkus kaklusesse ka kolmas mees," selgitas abiprokurör.

Esialgsetel andmetel sõitis 19-aastane noormees tahtlikult kaklejatele otsa, et konflikt lõpetada. "Otsasõidu tõttu said viga kolm meest, kellest üks on lubatud kodusele ravile ja kaks viibivad veel haiglas, kuid nende seisund ei ole raske," ütles Listov ja lisas, et sõidukit juhtinud noormees oli kaine.  

Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalmenetlust paragrahvi alusel, mis käsitleb liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles