Rakvere tsiklipoiss kustutas võistlusnälga

Margus Martin
, tegevtoimetaja kohusetäitja
Copy
Mikk Martin Lõhmus tõusis pjedestaalil kolmandale kohale.
Mikk Martin Lõhmus tõusis pjedestaalil kolmandale kohale. Foto: Jānis Pastars

Motokrossisõitja Mikk Martin Lõhmus (HRC Racing) teenis Pärnu motoklubi Kolmapäevakrossi karikasarja avaetapil kohaliku lennuvälja motopargi rajal suurte soolomootorrataste arvestuses kolmanda koha. Kahe sõidu kokkuvõttes edestasid 14-aastast rakverlast Tanel Rauk Jõhvi Motoklubist ja Romeo Karu tiimist VKJ Racing.

Treener Priit Rätsepa juhtnööride järgi harjutav Lõhmus tegi kaasa teiselgi samalaadsel mõõduvõtul – avatud treeningvõistlusena korraldatud Neljapäeva Õhtukrossil Lange motokeskuse rajal Tartumaal. Seal oli kiireid konkurente rohkem ning ta lõpetas kaks sõitu kuuendal kohal.

“Võtame neid sõite kui treeninguid. Ta on siiamaani väga tubli olnud ja vaikselt arenenud,” kõneles Priit Rätsep hoolealusest.

Esimene suurem jõupingutus seisab motokrossisõitjatel ees kuu aja pärast, kui 4. juulil toimub kuueetapiliste Eesti meistrivõistluste esimene jõuproov Karksi-Nuia lähedal Ainja rajal. Rätsepa sõnul ta muude tegemiste kõrvalt väga palju harjutada pole saanud, sest vahepeal valitses pikem periood, mis ei lubanud väga konkreetseid plaane seada.

“Kahjuks see spordiala on väga kallis ja ilma sihtideta ei saa seda teha. Nüüd, kui juba on teada, mis toimuma hakkab, võtan ennast kokku ja olen ise ka ikka stardis,” rääkis ta.

Priit Rätsepa sõnul tuleb hooaja avalöök tugevatasemeline. “Esimesed sõidud tõotavad väga palju põnevust, kuna kõik on näljased. Arvan, et kõvad mehed on kõik kohal,” kõneles MX2 klassi Eesti valitsev meister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles