Rakvere vallas tuleb esimene malevasuvi

Katrin Uuspõld
Copy
Muu hulgas saavad noored malevas teha heakorra- ja haljastustöid.
Muu hulgas saavad noored malevas teha heakorra- ja haljastustöid. Foto: Marko Saarm

Rakvere vald otsustas tänavu korraldada esimest korda noortele maleva. Valla haridus- ja noorsootöönõuniku Monica Jaanimetsa sõnul oli malevamõtteid juba ammu mõlgutatud ning ka noored ise olid vallamajast maleva kohta küsinud, tänavu otsustati see teoks teha.

“Kuna noored olid ise väga huvitatud, saime sellest tõuget ja taotlesime riigilt malevate toetust, organiseerisime töö ja saame teha algust,” rääkis Monica Jaanimets.

Korraldamise tegi keeruliseks koroonaviiruse levik, sest Jaanimetsa sõnul ütles ära mitu ettevõtet, kellega olid eelkokkulepped sõlmitud. “Kuid oma valla heakorraspetsialistiga leiame noortele siiski heakorratöid ning on kohalikke ettevõtjaid, kes on valmis samuti noortele tööd andma,” märkis Jaanimets.

Tung malevasse oli suur: 55 soovijast sai koha 30. Malev töötab kahes vahetuses, esimese vahetuse malevanädal algab 15. juunist, teine vahetus asub tööle pärast jaanipäeva. Malevlaste vanus jääb vahemikku 14–17 aastat, nende töötasu on 3,48 eurot tunnis.

“Sisustame neil malevapäevadel ka vaba aja, näiteks on ühel päeval loeng taimedest koos viktoriiniga, teisel päeval võetakse ette käik töötukassasse, vaba aja tegevusi korraldavad ka noortekeskused ning tehakse väljasõit Lontova seiklusparki,” loetles Jaanimets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles