Rutjal Kaitseliidu harjutusalal lehvis mastis punane lipp

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Mitu kaitseliitlast kinnitas, et lahe seltskond on see, mis ühendab. Töö laabub mängleva kergusega, head tuju hoiavad üleval ees ootavad laskeharjutused ja maitsev lõuna.
Mitu kaitseliitlast kinnitas, et lahe seltskond on see, mis ühendab. Töö laabub mängleva kergusega, head tuju hoiavad üleval ees ootavad laskeharjutused ja maitsev lõuna. Foto: Vladislav Musakko

Laupäeval kogunesid Kaitseliidu Viru maleva liikmed Rutja harjutusalale. Vahetuste kaupa osalesid kohale tulnud koristustöödel ja laskeharjutustel. Väsitava tegutsemise järel pakkus naiskodukaitse maitsvat rammusat lõunat.

Punane lipp, tõkkepuud ja hoiatavad sildid on standardiseeritud märgistus, samasugune kui kaitseväel. Kolonelleitnant Jaanus Ainsalu toonitas, et see annab märku, et ala on tõkestatud ning kõrvalistele isikutele on sissepääs keelatud, koguni ohtlik – käib väljaõpe koos laskmisega. Selle vastu pole Kaitseliidul midagi, kui inimesed muul ajal tulevad, kaevikuid uudistavad või sügisel männinoorendikus seeni korjavad. Peamine, et ei lõhutaks ega lagastataks.

Kolonelleitnant rääkis veel, et peab koostööd ja kommunikatsiooni väga oluliseks ning on huvitatud läbirääkimistest kohaliku ATV-omanike kogukonnaga, et üksteise vajadused välja selgitada. Praegu seisneb mure selles, et laskevälja ilusad liivavallid ahvatlevad motomehi. Kui vall kaotab oma kuju, siis kaotab ta oma väärtuse ja otstarbe, milleks on väljatulistatud kuulide kinnipidamine. Kaitseliidu esindaja pakkus lahendusena välja, et kui ATV-sõitjad ühendust võtaks, saaks läbi rääkida ja tekitada neile harjutusalal eraldi mürgeldamisnurga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles