Nordkalk toetab Rakke kandi kultuuri

Andres Pulver
Copy
Nordkalki Rakke lubjatehas.
Nordkalki Rakke lubjatehas. Foto: Meelis Meilbaum

Väike-Maarja vallavalitsus ja aktsiaselts Nordkalk sõlmisid 2024. aasta lõpuni kehtiva lepingu, et teha head koostööd informatsiooni vahetamisel ja kultuuriürituste toetamisel.

Nordkalki juhatuse liige Andres Rammul selgitas, et ettevõte paikneb nelja omavalitsuse territooriumil ning Väike-Maarja vallavalitsus on viimane, kellega koostöölepe allkirjastati. "Väike-Maarja on sellepärast viimane, sest selles vallas oleme vähe olnud. Rakkes oli see suusõnaline," rääkis Rammul.

Ta nimetas sponsoritoetusi, mida ettevõtte käest ikka küsitakse. "Me oleme küll Väike-Maarjas kohalik ettevõte, aga me ei tunne valla inimesi. Usaldame sponsoritoetuse jagamise valla juhtkonnale," selgitas Rammul.

Rammuli sõnul on lisaväärtus see, et tehes head koostööd vallavalitsusega, on oluliselt kiiremini võimalik saada otseallikast informatsiooni, kui vallaelanikel on lubjakivi töötlemise või kaevandamise tõttu tekkinud probleeme.

Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla sõnas, et kultuuriüritusi Rakke piirkonnas toetab Nordkalk aastas 4000 euroga ning vallavalitsus teeb kõik, et aidata lahendada selliseid lubjakivi töötlemisega seotud keskkonnaprobleeme, mis on omavalitsusüksuse pädevuses ega nõua vallavalitsuselt otseseid rahalisi kulutusi.

"Nordkalk on piirkonnas suuremaid tööandjaid ning senine koostöö on olnud omavalitsusega väga hea," märkis Kesküla.

Nordkalki esindajad käivad Rakke koolis rääkimas ettevõtlusest ning on ka seni toetanud Rakke kogukonna kultuuriüritusi. "Nüüd saime leppega rääkida nii kiirest infovahetusest, abist omavalitsuse teedele kui ka Rakke piirkonna kultuuri toetamisest," lisas vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles