Indrek Saar: 50 000 parandusettepanekut vormistas arvuti

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar.
Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimees Indrek Saar. Foto: Meelis Meilbaum

Sotsiaaldemokraadid tegid täna erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) kaotamise eelnõule 50 000 parandusettepanekut. Erakonna esimees Indrek Saar tunnistas, et füüsiliselt koostas ettepanekud arvuti.

Sotsiaaldemokraadid ladusid ettepaneku näitlikustamiseks lauale 50 000 A4 paberilehte ja Indrek Saar ütles, et kõigi parandusettepanekute eraldi läbihääletamine koos eelneva 10-minutilise pausiga kestaks terve aasta.

Indrek Saar, kui arutamine kestaks aasta, siis kui kaua võttis aega parandusettepanekute koostamine? Millist ressurssi see nõudis?

Tänapäeval on võimalik panna arvuti igasuguseid vigureid tegema. Sisu mõtlesime välja muidugi meie ja andsime arvutile vastavad juhised ning see toimetas siis ise Exceli tabelis. Ma ise seda ei teinud ja juures ei olnud, kuid tean, kuidas protsess käis. Näitlikustamiseks ladusime lauale paberilehed, kuid loomulikult ei kavatse me oma parandusettepanekuid välja printida.

Kas selline tegevus liiga naeruväärne pole?

Aga mida me teha saame, kui koalitsioon käitub enneolematult ja tahab läbi suruda sellist seadust? Meil ei jäänud muud üle kui vastata samaga ja käituda samuti enneolematult. Meie eesmärk on erakondade rahastamise järelevalve komisjoni kaotamise seadustamine peatada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles