Paide teatri kolmas hooaeg toob novembris lavale “Carmeni”

Inna Grünfeldt
Copy
Lavastuse “Carmen” esimene lugemisproov: lavastaja Peeter Volkonski trupis on Musta Kasti ja Paide teatri ühendatud jõud.
Lavastuse “Carmen” esimene lugemisproov: lavastaja Peeter Volkonski trupis on Musta Kasti ja Paide teatri ühendatud jõud. Foto: Paide Teater

Kahe hooaja jooksul on Paide teater toonud publiku ette seitse uuslavastust. Kolmas hooaeg tähendab niisuguse suuna jätkumist.

Sügisesse lükkunud koguperelavastus “Blablabla”, lavastajad Eva Koldits ja Anne Türnpu, esietendub septembris. Novembris jõuab lavale Georges Bizet’ ooper “Carmen”, mille puhul toob lavastaja Peeter Volkonski proovisaali kokku Paide teatri ja Musta Kasti meeskonna.

Kuna tegemist pole professionaalsete lauljatega ja eesmärk pole ooperi parodeerimine, on žanrimääratlus “etendus Georges Bizet’ muusikale”. Vaatemängulises lavastuses mängivad Laura Niils, Kaarel Targo, Karl Robert Saaremäe, Kaija M Kalvet, Birgit Land­berg, Jaanika Tammaru (Must Kast) ja Joosep Uus, Kirill Havanski, Johannes Richard Sepping, Ursel Tilk (Paide teater).

2021. aasta kevadel näeb rambivalgust lavastaja Jan Teeveti ja Paide teatri boyband’i ühine otsing tööpealkirjaga “Lahinguväli”. “Aprillikuus kohtume Paides ühe Euroopa teatrimaailma omapäraseima lavastajaga,” lisas Paide teatri juht Harri Ausmaa.

Paide teater on kutseline teater, mis alustas tööd 1. augustil 2018. Trupp on otsinud võimalusi, kohtumaks oma kogukonnaga ka väljaspool teatrisaali. “Paide teatri kreedo on kohtumine. Kohtumised annavad meile aimu, milline peaks olema teater 21. sajandi maailmas,” kõneles lavastaja Jan Teevet. “Paide teatri sümbol on avatud ring – see on ühtaegu märk lõppematust otsingust ning kutse selle otsinguga liituma.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles