Presidendilt pälviti rohelised lipud

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Üks kolmest: president tunnustas Rakvere Kungla lasteaeda rohelise lipuga. Direktor Liidia Bobkova (vasakul) ja õppealajuhataja Terje Makarova (paremal) rõõmustavad koos väikeste kunglalastega.
Üks kolmest: president tunnustas Rakvere Kungla lasteaeda rohelise lipuga. Direktor Liidia Bobkova (vasakul) ja õppealajuhataja Terje Makarova (paremal) rõõmustavad koos väikeste kunglalastega. Foto: Ain Liiva

Mõned päevad tagasi tunnustas president Kersti Kaljulaid rohemaailmast lugupidavaid koole ja lasteaedu rohelise lipuga. Kiitus nõuab oma: eile hommikul rassis pärjatud Rakke kooli pere kooliaias tööd teha. Kungla ja Kauri lasteaias lubati hetkeks hingetõmbepausi, Kauri lasteaia suured ja väikesed tähistasid pidulikult lipu omanikeks saamist.

Just nii, nagu pisikesest seemnest sirgub tasapisi taim, võtab aega rohelise lipu enda valdusse saamine. Aga mitte ainult aeg pole määrav, vaid ka töö – pidev keskkonnast hoolimine ja ümbritseva eest hoolitsemine. Rohelise mõtteviisiga on juba kord nii, et see kas on omane või mitte. Tõestuseks oli eilne päev.

Rakke kooli direktor Igmar Matto pani oma kooliperega mulda nii mõnedki taimed, nende seas uhket lopsakat saaki andvad kõrvitsad. “On suur heameel, et oleme rohelise lipu välja teeninud oma kooliaia traditsiooni hoidmisega,” lausus Matto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles