Aru mõis pälvis õunadestillaadiga konkursil teise koha

Piret Saul-Gorodilov
Copy
Eriti väärtustavad napsumeistrid vanade õunaaedade saaki, mida ei tohi mingil juhul raisku lasta. Õuna hing tuleb pudelisse püüda, siis on seda võimalik tagantjärele nautida. 
Eriti väärtustavad napsumeistrid vanade õunaaedade saaki, mida ei tohi mingil juhul raisku lasta. Õuna hing tuleb pudelisse püüda, siis on seda võimalik tagantjärele nautida. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esimest aastat toimuval konkursil "Parim Eesti käsitöönaps" võitis Aru mõis oma puhta maitsestamata õunadestillaadiga Õuna Hing teise koha.

Sama konkursi pakendite kategoorias võideti oma tootega kolmas koht. "Eesmärk oli võimalikult säästvalt ära kasutada saadusi, mis Eestis kasvavad, ning õunad on need, mis igal aastal paljuski tarbimata jäävad. Uue kvaliteedi leidmine joogimaastikul oli üks põhjus toote väljaarendamiseks," rääkis mõisa maitsemeister Katrin Kull. Žürii tõi esile destillaadi puhta õunamaitse ning pakendi salapära ja tavapärasest eristumise. Konkursil võistles viies kategoorias kolmkümmend kaheksa napsi, mille olid esitanud seitseteist tootjat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles