Maakondade heitlused toimuvad taas 2021. aastal

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Eesti maavõistluste punktitabelis platseerub Lääne-Virumaa kuue väravaga praegu kõige madalamal kohal.
Eesti maavõistluste punktitabelis platseerub Lääne-Virumaa kuue väravaga praegu kõige madalamal kohal. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Eesti maavõistlustel, kus osalevad maakondade ja pealinna esindused, on tänavu vaheaasta. Traditsiooniline turniir jätkub järgmisel aastal, mil praegu tabeli kõige madalamal kohal asuvale Lääne-Virumaale uued võimalused koidavad.

Eesti Jalgpalli Liidu 2012. aastast korraldatavad Eesti maavõistlused peavad pausi, sest COVID-19 pandeemia põhjustatud enam kui kahekuine sunnitud mängupaus tähendas, et aasta teine pool on tihe nii jalgpalliväljakul kui ka väljaspool seda, mistõttu otsustas jalgpalliliit esialgu 30 aastat vältama pidanud võistluse edasised voorud aasta võrra edasi lükata.

Seni on Eesti maavõistlustel kõige edukam olnud Harjumaa, kellel on kirjas vaid üks kaotus, kuus võitu ja üks viik. 19 punkti kogunud Harjumaa järel on 18 punktiga teisel kohal Tallinn, kellele järgnevad Lõuna-Eesti võistkonnad – Võrumaa ja Valgamaa on võrdselt kirja saanud 16 punkti, Tartumaa jääb neist maha kõigest ühe punktiga. Lääne-Virumaa on tabelis kõige madalamal kohal kuue punktiga.

Aastatel 2012–2019 Lääne-Virumaale kokku kaheksa väravat löönud mängijad on Jaanus Kaasik (2), Alari Aunapuu (2), Henri Hang (1), Kaarel Saar (1), Sergei Akimov (1) ja John-Eric Juht (1).

Eesti maavõistlusi korraldab Eesti Jalgpalli Liit alates 2012. aastast. Turniiri süsteem näeb ette, et 15 maakonna ja pealinn Tallinna esindused kohtuvad omavahel kahel korral. Seni on peetud kaheksa vooru.

Eesti maavõistluste täpsema ajakava 2021. aasta kohta ja kohtumiste toimumispaigad teatab jalgpalliliit pärast järgmise hooaja kalendri koostamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles