Malekommentaar: Rakvere Maleklubi tegemistest koroonajärgsel perioodil

Eino Vaher
, maleõpetaja ja Rakvere Maleklubi üks eestvedajaid
Copy
Eino Vaher
Eino Vaher Foto: Meelis Meilbaum

Koroona – kas üliohtlik haigus või kellegi eksperiment, kuidas maailm ühe nupulevajutusega lukku keerata? Üks väidab üht, teine teist. Valdavalt vanemaealised inimesed ju surevadki, raskelt haigestuvad nooredki, kopsupõletik, astma või mõni muu haigus ees ootamas. Maailmamajandust aga nalja pärast kinni ei panda, midagi peab siin veel olema.

Võibolla meile ka valetatakse. Valetatakse ju ikka, vist on targem selle peale mitte mõeldagi. Ja miks mõelda asjust, mida muuta ei saa? Pigem tuleb teha hoopis omi: lugeda, kirjutada, liikuda ja kuulata õhtuseid uudised vaid viivuks.

Sügisesse jätame Lääne-Virumaa meistrivõistlused male-kabe mitmevõistluses ja Lääne-Virumaa individuaalsed meistrivõistlused noortele. Mis saab Võsu laste malelaagrist, mida Virumaa Teatajagi toredalt kajastanud on, pole ma siiani suutnud otsustada. Olen alati uskunud pigem seda, mida näen oma silmadega. Ja mu silmad näevad seda, et inimesed on rõõmsad ja tegusad. Nad isegi ei mõtle sellest kuulu järgi koletust haigusest! Kurdavad vaid, et on kodus istumisega kuidagi laisaks muutunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles