Kriis pani ihkama aiamaaribasid

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Nii mõneski paigas on aiamaad popiks kujunenud. Kundalased on huvi tundnud, kas on vaba paika, kus aedvilja kasvatada.
Nii mõneski paigas on aiamaad popiks kujunenud. Kundalased on huvi tundnud, kas on vaba paika, kus aedvilja kasvatada. Foto: Liis Krigul

Tänavu kevadsuvel on kasvanud nende inimeste hulk, kes tahavad endale ise aedvilja kasvatada. Mitmes paigas on päritud, kas sobivat maalappi võib kasutada või kust seda leida. Potipõllundusest on aja jooksul saanud omaette elustiilinähtus ja aiamaid antakse edasi inimeselt inimesele.

Viru-Nigula vallavanemalt Einar Vallbaumilt on nii mõnigi kundalane küsinud, kas pole mõnd vaba aiamaalappi, kus ise toitu kasvatada. On küll. Kundas on aja jooksul tekkinud kolm paika, kus rohenäpud oma toidulauale ise porgandi-kartuli-kapsa kasvatavad.

“Suurem osa aiamaasid on Kundas koondatud surnuaia vastu hooldekodu ümbrusesse,” lausus Vallbaum. Aastakümneid tagasi olid tsemendilinlaste aiamaad vana postkontori vastas, omaaegse tehase aiandi maaalal. Koht jäeti sisuliselt maha, kui inimesed kolisid alllinnast üles, kuid nüüd on unustatud paik inimestes huvi tekitanud ja valmis õitsele puhkema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles