Ujuja Brita Rannamets võtab suvehooajal triatlonist maksimumi

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Ujumisele keskenduv Brita Rannamets teeb algaval hooajal proovi uue spordialaga, sidudes omavahel ujumise, jalgrattasõidu ja jooksmise.
Ujumisele keskenduv Brita Rannamets teeb algaval hooajal proovi uue spordialaga, sidudes omavahel ujumise, jalgrattasõidu ja jooksmise. Foto: Aleksei Vorontsov

Varem vaid ujumisele keskendunud Tamsalust pärit Brita Rannamets paneb end algaval suvehooajal proovile triatloni kolmel alal.

Noorujuja sai triatlonipisiku külge eelmisel aastal, mil viibis pikemat aega Elvas. Ujumis- ja triatlonitreeneri Geil Siimu juures peatunud Brita Rannamets tõdes, et esialgu tundus mõte triatlonist hirmutav. Jooksmist juba varem ujumise kõrvalt praktiseerinud noorsportlane ei tundnud end rattasõidus kuigi mugavalt. “Aga siis ta selle mõtte mulle ikkagi pähe pani,” rääkis Brita Rannamets treener Geil Siimu rollist.

Koroonaepideemia tõttu pea kolm kuud basseinist eemal viibinud noorsportlane hakkas maismaal treenides aina enam mõtlema triatlonile. Kuna eelmisel suvel oli ta juba kolmel korral sel alal startinud, oli tänavusel hooajal triatloniga jätkamine justkui asjade loomulik käik. Brita Rannametsa sõnul andis tõuke triatloni sukelduda ka tema isa. “Mõtlesin, et võiks ju siis sel aastal ka ära proovida,” ütles Brita Rannamets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles