Teater vaatab põhjanaabrite poole

Inna Grünfeldt
Copy
"Vana toriseja" lavastaja Eili Neuhaus ootab põnevusega päeva, mil lavastus kohtub publikuga.
"Vana toriseja" lavastaja Eili Neuhaus ootab põnevusega päeva, mil lavastus kohtub publikuga. Foto: Ain Liiva

Rakvere teater avab uksed 7. augustil esietendusega. Sügishooaja uuslavastused pööravad seekord pilgu Soome ja Rootsi suunas, aasta lõpus tuleb aga laste rõõmuks lavale kodumaine Andrus Kiviräha “Sirli, Siim ja saladused”.

“Elu on jälle teatrile palju materjali andnud, suur maa­ilm oma tiivaga meid puudutanud – Rakvere teatri järgmine hooaeg on mahukas nii mõttelt kui ka emotsioonidelt. On lugusid rõõmudest, inimlikest jaburustest, on lugusid ka kurbustest ja lugusid loo puudumisest,” selgitas loominguline juht Peeter Raudsepp.

Teatri 81. hooaeg algab 7. augustil Tuomas Kyrö komöödiaga “Kõike head, vana toriseja”, mis juba augustis jõuab mitmesse Eesti paika. Soomes ilukirjanduse müügitabelite etteotsa kuuluva romaani on dramatiseerinud Urmas Lennuk, lavastanud Eili Neu­haus ning selgete veendumustega peategelast kehastab Tarvo Sõmer.

Kaks uuslavastust tulevad publiku ette 5. septembril. Teatri väikeses saalis etendub dialoogidel/monoloogidel/kujutluspiltidel põhinev “eneseõigustus ühes vaatuses” pealkirjaga “Alibi”, mille autorid on Jaune Kimmel, Anneli Rahkema, Peeter Rästas, Tarmo Ta­gamets ja Toomas Suuman ning lavastaja Andres Noormets. Suures saalis esietendub samal päeval Selma Lagerlöfi põhjamaine armastuslugu “Charlotte Löwensköld”, milles avaneb müstiline Skandinaavia kõigi oma kaduma kippuvate väärtustega, milleks on au, uhkus, väärikus, eneseohverdus ning õilsameelsus. Eepilise melodraama lavastab Urmas Lennuk ja nimiosas astub üles Natali Väli.

Detsembris on põhjust teatrisse tulla neil, kelle lemmikute hulka kuulub Andrus Kiviräha populaarne lasteraamat “Sirli, Siim ja saladused”.

Urmas Lennuki dramatiseeringus loo unistustest ja nendega läbisaamisest lavastab Mari Anton. Peaosades mängivad Grete Jürgenson ja Imre Õunapuu. Detsembris on etenduste päevadel avatud traditsiooniks saanud temaatiline jõulumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles