“Linnumajad” sobisid hästi varuplaaniks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere promenaadi seitsmest müügikioskist ühes on koha sisse võtnud süürlane Mohammed, kes pakub idamaist tänavatoitu.
Rakvere promenaadi seitsmest müügikioskist ühes on koha sisse võtnud süürlane Mohammed, kes pakub idamaist tänavatoitu. Foto: Ain Liiva

Kui ei oleks olnud koroonakriisi, poleks Rakvere promenaadil avatud ka müügikioskeid, mida rahvas hellitavalt linnumajadeks kutsub. Tagantjärele tarkusena saab tõdeda, et “plaanina B” käiku läinud majandustegevus võinuks alata juba mullu suvel.

Seitse müügikioskit Rakvere promenaadil bussijaama taga on ilmselgelt elavdanud linnapilti. Rahvas käib ja uudistab – ostetakse esialgu paraku veel vähe – ning linna jalakäijate tänavale on tagasi tulnud elu. Isegi mörisevad joodikud on bussijaama tagant ära kolinud, kahjuks küll vaid sama promenaadi teise otsa, kus nad jätkavad oma pahanduste tegemist.

Müügikioskid tekkisid promenaadile sõna otseses mõttes tänu koroonakriisile. Kohalikel väikeettevõtjatel ja käsitöölistel kadus võimalus oma kaupa laatadel-turgudel müüa ja nõnda tegid nad Rakvere linnale ettepaneku, et mis need müügiputkad niisama tühjalt seisavad, toodagu need spordihoone juurest parem kesklinna ja vaatame, mis saab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles