Galerii: tänavakunstnikud kaunistasid Kadrinas garaažiseina

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Tänavakunstnikud kaunistavad Kadrina garaaže.
Tänavakunstnikud kaunistavad Kadrina garaaže. Foto: Veiki Ojaperv

Tänavakunstnike seltskond kaunistas päikselisel laupäeval Kadrina kortermajade juures olevate garaažide seinu. Kohalike arvates tuleks kõik niisugused seinad särava kunstiga katta.

Kadrinast pärit kolmeliikmeline grupp Seinategu on kodualevikku juba aastaid kaunistanud. Noored on endast jälje maha jätnud nii bussipeatusesse kui ka laululavale. Grupi liikmete artistinimed on Fophkin, Prtkr ja Insein.

Kõik kolm on pärit Kadrinast, kuid nüüdseks on nad kodukandist ära kolinud. "Omavahel suheldes selgus, et meile kõigile sobiks praegune nädalavahetus ja jube isu oli kodukohta joonistama tulla," kõneles Fophkin.

Garaažid valiti välja koostöös vallavalitsusega. "Kadrina vald on alati aidanud meil joonistamiseks kohti leida. Ka seekord läks asi ideest teostuseni vaid paari päevaga. Kõik garaažibokside omanikud olid nõus, et me seina ära kaunistame," lisas Fophkin.

Kunstniku sõnul on Kadrina meelsus tänavakunsti suhtes äärmiselt positiivne. "Ma olen alati öelnud, et Kadrinas on inimese kohta kõige rohkem tänavakunstnikuid Eestis. Alati tullakse ligi, tuntakse huvi ja tunnustatakse meie tööd," rääkis Fophkin.

Garaaži seinale joonistati mehaanik ja kirjutati kunstnike nimed. "Me ei pidanud mingit kavandit varem vallale saatma, kuna meie tööd kodukandis juba tuntakse ja usaldatakse. Mehaaniku kujutis sobib ideaalselt garaažide vahele," selgitas kunstnik.

Kogu seina katmiseks kulus ligikaudu kuus tundi tööd ja 50 purki aerosoolvärvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles