Rakvere linnavalitsus tahab valitsemises rohkem elanikke kaasata

Katrin Uuspõld
Copy
Triin Varek andmas linnapeana koroonakriisi ajal intervjuud Karmeli koguduse veebiteenistusel. Kaasamiskava koostamise peamine eesmärk on luua tegevusjuhised Rakvere linna eri sihtrühmade teavitamiseks ja kaasamiseks.
Triin Varek andmas linnapeana koroonakriisi ajal intervjuud Karmeli koguduse veebiteenistusel. Kaasamiskava koostamise peamine eesmärk on luua tegevusjuhised Rakvere linna eri sihtrühmade teavitamiseks ja kaasamiseks. Foto: Ain Liiva

Kahe nädala jooksul saavad rakverlased vastata küsimustikule, mis on abiks Rakvere linna avatud valitsemise ja kaasamise tegevuskava sünnil.

Nimelt sai Rakvere linnavalitsus riigi tugiteenuste keskuselt rahastuse projektile "Kaasava valitsemise põhimõtete rakendamine Rakveres". Sel kevadel alustas linnavalitsus koostööd ettevõttega DD StratLab ja kaasatud on ka Lääne-Viru arenduskeskus, et käesoleva aasta lõpuks valmiks Rakvere linna avatud valitsemise ja kaasamise tegevuskava.

"Tähtis on kaardistada tänane olukord ja jõuda hea tulevikulahenduseni – et tekiks avatud valitsemise tulevikupilt. Meile võib tunduda, et kaasame piisavalt, aga see ei pruugi nii olla. Tark on teada saada, kus on kitsaskohad ja mida saab paremini," märkis Rakvere linnapea Triin Varek.

Üheks näiteks kaasamise kohta tõi Varek põhikoolivõrgu korrastamise tõttu loodud töörühma tegevuse ning lastevanemate ja õpetajatega kohtumiste korraldamise. "Tahame ka ergutada kohalikku omaalgatust, teada võib anda nii sellest, kui midagi on halvasti, aga ka siis, kui on mingi hea idee. Alati võib tähelepanekuid saata linnavalitsuse üldmeiliaadressil, kus siis vastavatele ametnikele need edastatakse," rääkis Varek.

Kaasamise tegevuskava tarvis oodatakse rakverlasi kahe nädala jooksul ehk 30. juunini vastama küsitlusele.  Tehakse fookusgrupi intervjuud, analüüsitakse kogutud infot ning selle põhjal töötatakse välja avatud valitsemise ja kaasamise põhimõtted ja tegevuskava. Ühtlasi plaanitakse avalikku seminari kaasamise põhimõtete arutamiseks.

Kaasamiskava koostamise peamine eesmärk on luua tegevusjuhised Rakvere linna eri sihtrühmade teavitamiseks ja kaasamiseks. Projekti maksumus on 8542,37 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles