Härrasmeeste klubi muutus baariks: avamiskeeldu muditakse usinalt (1)

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Valitsuse korralduse järgi peaks Rakvere kesklinnas asuv härrasmeeste klubi olema kinni. Ometi on see avatud, sest tegutseb nagu baar. 
Valitsuse korralduse järgi peaks Rakvere kesklinnas asuv härrasmeeste klubi olema kinni. Ometi on see avatud, sest tegutseb nagu baar. Foto: Anu Viita-Neuhaus

Kuigi juulini kehtib valitsuse otsusel ööklubide ja täiskasvanute meelelahutuspaikade avamiskeeld, on sellised paigad lahti – lubatakse järgida ettevaatusmeetmeid ja niimoodi ongi reegleid timmitud õhemaks. Nõnda on saanud Rakvere härrasmeeste klubist üleöö baar. 

Täiskasvanute meelelahutuspaikade lahtioleku kohta ütles Rakvere politseijaoskonna juht Katrin Satsi, et kui inimesed märkavad, et avatud on koht, mis peaks praeguste korralduste kohaselt olema suletud, tuleks operatiivselt politseile sellest teada anda, helistades hädaabinumbril 112.

"Saame laekunud info edastada terviseametile ning suhelda omanikuga, tuletades meelde, millised kohad peavad praeguste piirangute järgi suletud olema," lausus Satsi.  

Rakvere politseijaoskonna talituse juhi Tauno Lempu sõnul pole politseile laekunud teateid selle kohta, et Rakvere härrasmeeste klubis toimuksid rikkumised.

Klubiga seotud Vadred OÜ esindaja Alla Vallades rääkis, et meelelahutusasutus tegutseb nagu baar. "Ootame valitsuse otsust, et saab jätkata härrasmeeste klubi tegevust. Mingeid muudatusi ei tule, jätkame nii, nagu oli enne eriolukorra väljakuulutamist," märkis Vallades. 

Terviseamet on üle Eesti algatanud kaebuste ja meelelahutusasutustesse korraldatud kontrollkäikude põhjal mitu menetlust, kuid meie maakonnas pole seda tehtud. 

Terviseameti ida piirkonna osakonnajuhataja Marje Muusikus ütles, et vabariigi valitsuse korraldus kehtib, kuid tekkinud olukorra kohta sõnas ta, et paljud ööklubid on ümber nimetatud toitlustusasutusteks või baarideks. "Tahame kõigiga ühendust võtta ja uurida, kuidas nad tegutsevad," lausus Muusikus.

Korralduse nõuded on tema sõnutsi täidetud, kui meelelahutuspaik töötab nagu toitlustusasutus: istutakse üle ühe laua, teineteisest kaugemal ja tantsuplatsi ei kasutata. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles