Males toimus Koroonaturniir

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Koroonaturniiril males osales palju noormängijaid.
Rakvere Koroonaturniiril males osales palju noormängijaid. Foto: Erakogu

Rakvere Maleklubi korraldas laupäeval Koroonaturniiri, mis oli omamoodi asenduseks ärajäänud linnapäevade traditsioonilisele turniirile.

Rakvere Maleklubi korraldas laupäeval Koroonaturniiri, mis oli omamoodi asenduseks ärajäänud linnapäevade traditsioonilisele turniirile.

Poistest võitis Johannes Peeter Kuddi (Väike-Maarja gümnaasium), teine oli Daniel Kikkas (Rakvere gümnaasium) ja kolmas Michael Gasparella (Rakvere Waldorfi kool). Tüdrukutest moodustasid esikolmiku Loore Laeks (Rakvere eragümnaasium), Mirtel Römer (Kadrina keskkool) ja Karin Laks (Rakvere gümnaasium)

Täiskasvanute arvestuses võitis Eino Vaher Üllar Hermlini ja Tõnu Kalveti ees. Ühtlasi oli Koroonaturniir maakonna välkmale meistrivõistluste viimane, kolmas etapp, võistluste kokkuvõttes jagunesid medald nii: esimene Eino Vaher, teine Kalev Pagar ja kolmas Heiki Metsala.

“Koroonaturniir õnnestus päris hästi, meeste kõrval oli mängimas16 noort,” rääkis võistluse peakorraldaja Eino Vaher. “Ainult elektroonilised malekellad kippusid alt vedama – hakkasid päikese käes ükshaaval üles ütlema.”

“Tüdrukutest kiidan Looret, ta jagas ka üldkokkuvõttes teist kohta,” lisas Vaher.

“Poiste Danieli ja Peetri partii lubas Tõnu Kalvet Eesti Maleelu veergudel koos kommentaaridega avaldada. Päris õpetlik matš oli: Peeter mängis kaheratsu avangus Traxleri vasturünnakut, mis on tegelikult ebakorrektne. Õnneks läks. Tegelikult tore, et noored selliseid teravaid variante mängivad. Danielil oli justkui kompensatsiooniks loosiõnne, ta sai kõigi osavõtjate vahel väljaloositud koroonalaua omanikuks.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles