Haljala vallas läheb taas umbusaldamiseks

Veiki Ojaperv
, Ajakirjanik
Copy
Haljala vallavolikogu esimees Vello Väinsalu.
Haljala vallavolikogu esimees Vello Väinsalu. Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Teisipäevane Haljala vallavolikogu istung algas sellega, et üle anti avaldus, algatamaks volikogu esimehe Vello Väinsalu suhtes umbusaldushääletust.

Avaldusele on alla kirjutanud viis volikogu liiget: Aide Veinjärv, Annika Hallimäe, Urmas Osila, Leo Aadel ja Anneli Alemaa.

Volikogu esimehele heidetakse ette asendustegevustega tegelemist, seaduse rikkumist, sest ta korraldas volikogu komisjonide esimeeste ja aseesimeeste valimise eraldi protseduuridena, ning valetamist.

Avalduse väljavõttest selgub, et avalduse kirjutamise peamiseks põhjuseks on volikogu esimehe otsene valetamine avalikkusele ja valla elanikele. “Vello Väinsalu kinnitas maakonnalehes 27-ndal mail, et kõik vajalikud load ja kooskõlastused seoses Võsul Merisiili detailplaneeringualal toimuvate trasside ehitusega Mere tänava sulgemise kohta ajavahemikul 21. mai kuni 21. juuni on olemas. Teabenõuete vastused paraku seda ei kinnita,” seisab avalduses.

Kuigi viiest häälest vallavolikogu esimehe umbusaldamiseks ei piisaks, ei saa avalduse ettelugeja Aide Veinjärve sõnul kindel olla, et hääletus läbi kukub. “Me ei tea kunagi, mida inimesed konkreetselt volikogu laua taga mõtlevad, nad võivad ka umbusaldamise poolt hääletada,” kommenteeris Veinjärv.

Veinjärv selgitas, et soovitakse taastada vallavolikogu normaalne töö. “Me tahame, et ei esineks mingit valetamist ega vassimist,” märkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles