Tartu ülikoolis algas suvine sisseastumisperiood

Inna Grünfeldt
Copy
Pildil ülikooli peahoone sambad.
 
Pildil ülikooli peahoone sambad.  Foto: Sille Annuk

Täna, 18. juunil hakkas Tartu ülikool võtma vastu avaldusi neilt, kes soovivad asuda õppima eestikeelsete õppekavade alusel.

Kõrghariduse esimesel astmel saavad tulevased üliõpilased valida 52 ja teisel astmel 45 õppekava vahel. 

Kandideerimisavaldusi sisseastumise infosüsteemi SAIS kaudu oodatakse 2. juuli südaööni. Selleaastastele gümnaasiumilõpetajatele mõeldes on ülikool kandideerimistähtaega pikendanud ühe päeva võrra.

"See õppeaasta lõppes teisiti ja võib juhtuda, et varasemast teisiti on mõni asi ka uuel õppeaastal," ütles Tartu ülikooli õppeprorektor Aune Valk. "Oleme paremini kui kunagi varem valmis e-õppeks, kuid loodame väga, et seda kevadises mahus siiski tegema ei pea ja saame keskenduda oma teistele tugevatele külgedele. Tartu ülikooli hinnatakse üleilmses võrdluses eriti kõrgelt just väikestes rühmades toimuva õppe ja e-õppe ning tippõppejõudude tõttu," rääkis õppeprorektor.

Tänavu saab anda sisseastumisavalduse ka siis, kui õpingud pole veel ametlikult lõppenud. Vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma sõnul ei pea kandideerimisavalduse esitamiseks jääma ootama riigieksamitulemusi, mis sel aastal avalikustatakse 30. juunil.

​Sisseastumiseksamid toimuvad 4.–12. juulini. 14. juulil avaldatakse esialgsete vastuvõetute nimekirjad ning kahe päeva jooksul pärast vastuvõtuotsuse tegemist peavad vastuvõetavad kinnitama oma soovi õppima tulla. Õppeaasta algab Tartu ülikoolis 31. augustil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles