Seitsme linna muusika kõlab taas

Inna Grünfeldt
Copy
Jaan Pehk on üks "7 linna muusika" säravaid esinejaid.
Jaan Pehk on üks "7 linna muusika" säravaid esinejaid. Foto: Kuvatõmmis

Festivali "7 linna muusika" eriprogrammis annavad Ida-Virumaal kontserte Erki Pärnoja, Vaiko Eplik, Jaan Pehk, Helin-Mari Arder, Raivo Tafenau ja teised säravad eesti muusikud.

Igasuvisel festivalil  "7 linna muusika" õnnestus oma kava suures osas säilitada, ehkki oodatud välisesinejad seekord Eestisse ei saabu. Festivali eriprogrammile on oma õla alla pannud paljud Ida-Virumaa omavalitsused ja piirkondlik turismiklaster. Kontserdikohtade valikul peeti silmas maakonna eripalgelisust. Kontserdid toimuvad moodsas Tulivee salapiirituseveo muuseumis mere kaldal, Kohtla-Järve renoveeritud kultuurikeskuses, Tartu ülikooli Narva kolledžis ajaloolisel raeplatsil, Kohtla-Nõmme laululaval, maalilises Toila Oru pargis ja muidugi Jõhvi kontserdimajas.

"Tänavu suvel, mil maailm on ootamatult väiksem ning võimalused reisimiseks ahtad või keerulised, tasub kindlasti rohkem Eestit avastada ning Ida-Virumaa väärib tähelepanu. Eesti Kontsert annab veel ühe toreda lisapõhjuse siia tulemiseks," rääkis Jõhvi kontserdimaja juht Piia Tamm.

Festivali "7 linna muusika" eriprogramm algab neljapäeval, 2. juulil Kohtla-Järvel Orthodox Singersi ja dirigent Valeri Petrovi kontserdiga "Damaskuse kirikukellad" ning kestab 18. juulini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles