Scoutspataljoni lahingumasinad teenisid endale nimed välja

Inna Grünfeldt
Copy
Scoutspataljoni lahingumasinad teenisid endale välja ilusad nimed.
Scoutspataljoni lahingumasinad teenisid endale välja ilusad nimed. Foto: Kaitseväe peastaap

Täna Tapa linnakus toimunud võidupühale pühendatud Scoutspataljoni rivistusel seisid esmakordselt "õlg õla kõrval" nii kaitseväelased kui ka pataljoni lahingumasinad CV 9035, sillatankid ning pioneeritank.

"Täna me seisame siin rivis oma abilistega, kes annavad meile mobiilsuse ning aitavad lahingus vastast hävitada. Võib öelda, et selle õppetsükliga ületab pataljon veel ühe verstaposti – piltlikult öeldes oleme oma ratsud taltsutanud, sest kõik soomusjalaväekompaniid on ühe väljaõppetsükli nendega läbinud. Seepärast on paslik oma ratsudele ka nimed anda. Et nad teaksid, kes nad on ning et nad meid veelgi paremini mõistaksid," ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Eero Aija.

Nimed lahingumasinatele said valida nendega opereerivad kompaniid ise. Nii said A-kompanii masinad ajaloosündmustega seotud nimetused, näiteks Kapten IRW, Tasuja, Wõnnu. B-kompanii, kelle hüüdnimeks on "hundid", panid oma masinatele võsavillemiga seotud nimed – Libahunt, Lambamurdja, Metsasaks jne. "Jääkarudena" tuntud C-kompanii kaitseväelaste masinad said endale nimed Tallinna loomaaias elanud karude järgi, nagu Franz, Nora, Nord.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimis suutlikkusega manööverüksus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles