Tapa sõjaväelinnakus kõlasid "Laulud sõdurile"

Copy

Tapa sõjaväelinnakus toimus teenistuses langenud ja vigastada saanud kaitseväelaste laste toetuseks loodud Carolin Illenzeeri Fondi heategevuslik kontsert "Laulud sõdurile". Kontserdil osalesid Eesti Vabariigi president, kaitseväe juhataja ja kaitseminister.

Üheksandat korda toimunud heategevuslikul kontserdil "Laulud sõdurile" kogutud annetustega toetab Carolin Illenzeeri Fond raskelt vigastatud või teenistuses langenud kaitseväelaste laste haridusteed ning huvitegevust.

Kui varasemalt on heategevuslik kontsert leidnud aset Võidupüha paraadiga samas linnas, siis seoses COVID-19 viiruse levikuga toimub kontsert tänavu Tapa kinnises sõjaväelinnakus ning publikuks on seal teenivad Eesti kaitseväelased ja liitlassõdurid. Kontserdil osalevad ka president, kaitseväe juhataja ja kaitseminister. 

"Meil on hea meel, et hoolimata teistsugusest kevadest heategevuslik kontsert "Laulud sõdurile" siiski toimub ning saame üheskoos ulatada abikäe oma eluga riskivate kaitseväelaste laste hariduse ja huvitegevuse toetuseks. Eriti sümboolne on, et Võidupüha eel toimub kontsert just Tapa sõjaväelinnakus ning publik näeb seda kinnist territooriumit natukene lähemalt," märkis kaitseväe juhataja kindralmajor Martin Herem.

Kontserdil "Laulud sõdurile" esines seitse Eesti armastatud lauljat: Karl-Erik Taukar, Siiri Sisask, Getter Jaani, Grete Paia, Jaagup Tuisk, Inger ja Merilin Mälk. Muusikuid saatis Eesti Kaitseväe orkestri rockbänd koos puhkpillikvintetiga. Dirigent oli Teet Raik. Esitamisele tulid nii lauljate enda lood kui ka palad meie laiast muusikavaramust. 

Carolin Illenzeeri Fond kutsub inimesi üles toetama lapsi helistades fondi annetustelefonidele. Üheksa tegevusaasta jooksul on pered tänu fondi toetustele saanud tuge oma laste ülikooli saatmisel, hobidega tegelemisel ning kooliaasta alguse puhul. Fond on saanud oma nime 2005. aastal välismissioonil Iraagis langenud vanemveebel Arre Illenzeeri tütre Carolini järgi. 

Annetustelefonid on avatud numbril 900 6705 annetades 5 eurot, numbril 900 6715 annetades 15 eurot ja numbril 900 6735 annetades 35 eurot.

Heategevuslik kontsert “Laulud sõdurile” toimus koostöös Postimees Grupiga.  "Laulud sõdurile" jõuab publikuni 22. juunil kell 20 ja 23. juunil kell 12 läbi Kanal 2 ning on kättesaadav ka vabalevis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles