Algab veeohutuse fotojaht

Inna Grünfeldt
Copy
Ka kõige kaunimas supluskohas tuleb järgida veeohutust.
Ka kõige kaunimas supluskohas tuleb järgida veeohutust. Foto: Marianne Loorents

Päästeamet korraldab veeohutuseteemalise fotojahi ning kutsub kõiki huvilisi saatma fotosid ja lugusid ohtlikest kohtadest, kus võivad juhtuda veeõnnetused. Fotojahile laekunud töödest seatakse üles rändnäitus.

Põhja päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Reili Kull ütles, et fotojahi teema on veega seonduvate ohtude märkamine ja seeläbi õnnetuste ennetamine ning oodatud on pildid ohtlikest kohtadest, kus võivad juhtuda veeõnnetused või halvemal juhul tulla ette uppumissurmad. "Ohtlikud kohad on näiteks kodude läheduses asuvad tiigid, ujumiskohad, veega täitunud kraavid, katmata kaevud, katkised purded ja muu seesugune. Samuti tasub tähelepanu pöörata kõikidele teistele veekogudele, nagu järved, jõed, rabalaukad ja muud, mis võivad halbade asjaolude kokkusattumisel osutuda saatuslikuks," selgitas Kull.

"Foto juurde ootame kindlasti ka selgitavat teksti sellest, kuidas jõuti ohtliku koha märkamiseni, miks see on märkamist ja jäädvustamist vajav ning mis on veekogu juures ohtlik," rõhutas ta.

Pildile püütud eriti ohtlike olukordade puhul reageerib piirkondlik ennetusbüroo ning püüab leida ühes koostööpartneritega võimaluse ohuolukord lahendada.

Fotojahile on oodatud igas vanuses fotohuvilised. Esitatud tööd peavad olema tehtud Eestis. Pildid ja kohad ei tohi olla lavastatud, samuti ei tohi piltidel olla äratuntavaid inimesi.

Fotojahil osalevad tööd on oodatud meiliaadressile markaveeohtu@rescue.ee või piirkondlike päästekeskuste postkastidesse hiljemalt 16. augustiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles