Kirikumuusika festivalil kõlab Arvo Pärdi looming

Inna Grünfeldt
Copy
Mustjala festivali avakontserdil kõlab juubilar Arvo Pärdi looming.
Mustjala festivali avakontserdil kõlab juubilar Arvo Pärdi looming. Foto: Eric Marinitsch

XXVIII Rapla kirikumuusika festivalist Rapla Maarja-Magdaleena kirikus saavad osa muusikahuvilised üle maailma, muu hulgas tuleb ettekandele Arvo Pärdi ja Pärt Uusbergi looming. Lõppkontserdil on laval Estonian Voices ja Kadri Voorand. 

"Esmakordselt festivali ajaloos avaneb kõikidele muusikasõpradele igas maailma nurgas võimalus saada osa kontserdist," ütles festivali kunstiline juht Pille Lill. "Virtuaalkontserdi pileti ostjaid ootab lisaks kohtumine palavalt armastatud helilooja Pärt Uusbergiga ja mitmete auhindadega pärjatud dirigent Risto Joostiga."

Avakontserdil "Pärt & Pärt" esineb Voces Tallinna koor ja orkester Risto Joosti dirigeerimisel. Kõlavad suurmeister Arvo Pärdi "Siluani laul" ja "Aadama itk" ning Pärt Uusbergi "Kiituselaul" ja "Et kiitke Jumalat, kes on nii helde". Õnnistuse festivalile annab patroonina EELK peapiiskop Urmas Viilma, kellega toimub vestlus-kohtumine enne avakontserti.

Märjamaa kirikus tuleb lavale tunnustatud vokaalansambel Heinavanker ja Vahastu kirikus rõõmustab külastajaid Arsise Kellade Ansambel. Intiimsemas meeleolus saab festivalil kuulda mitmeid Eesti väljapaistvaid muusikuid ja tippinterpreete: Käru kirik on vokaalmuusika päralt, esinevad Marion Melnik, Kadi Jürgens (Eesti/Belgia), Aare Saal (RO Estonia) ja orelil Tiia Tenno.

Hageri vennastekoguduse palvemajas viivad publiku jazz-vespriga "Üle ajamägede" Tõnu Naissoo ansambel koosseisus Margot Suur, Taavo Remmel, Ahto Abner ning lugeja Jaan J. Leppik, kontserdile järgneb vestlus-kohtumine Tõnu Naissooga. Kehtna kirikus musitseerib klarnetiduo Marten Altrov ja Martin Kuusk.

Festivali lõpetab Rapla kirikus Estonian Voices, üks Eesti säravamaid vokaalansambleid, kes on noppinud auhindu nii folk-, jazz- kui ka klassikalise muusika žanris. 

Festival toimub 2.–12. juulini ja selle korraldab PLMF. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles