Koolid saavad särada paljude medalite sädeluses

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Teeb ajalugu: Rakvere gümnaasiumis pälvivad neli neidu kuldmedali, suurepäraste tulemustega lõpetab Miina Roost.
Teeb ajalugu: Rakvere gümnaasiumis pälvivad neli neidu kuldmedali, suurepäraste tulemustega lõpetab Miina Roost. Foto: Ain Liiva

Selle aasta medalistidest lõpetajaid iseloomustavad koolidirektorid paljuski sarnaselt: noored on talendikad, andekad paljudes ainetes ja neil on tahet panustada ka koolist väljapoole.

Tublid neiud suutsid üllatada pikaajalist koolijuhti, kohe pensionäripõlve pidama hakkavat Rakvere gümnaasiumi direktorit Aivar Parti. “Sel aastal on Rakvere gümnaasiumis neli kulda. Seda on üle ootuste palju,” nentis Part. Direktor tunnistas, et Rakvere gümnaasium on olnud kuldset tooni medalite jagamisega kitsi. “Kõik peab olema grammi pealt tehtud.” Part rääkis, et vanas valges majas on olnud ajaloo jooksul kord – 1968. aastal –, kui viie noore õpitulemusi kroonis kuldmedal. See oli midagi täiesti erakordset. Ajalooline kool võib küll uhkeldada sellega, et sagedamini on lennu peale olnud kolm kuldmedalisti.

“1968. aastal oli lõpetajaid 122, sel korral on üle poole vähem, viiskümmend neidu-noormeest – kas on õpetajad leebemaks muutunud või ongi need noored õppimishimulised?” küsis Part. Vastus oli see, et tüdrukud on tublid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles