Käsmukad pühendasid kunstnik Siima Škopile näituse

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Zoja Mellovi jaoks on ema Siima Škopi käekiri selgelt äratuntav.
Zoja Mellovi jaoks on ema Siima Škopi käekiri selgelt äratuntav. Foto: Kristi Ehrlich

Käsmu meremuuseumis avati täna kaptenite külas 20 aastat suvitanud raamatukunstnikule ja plakatistile Siima Škopile pühendatud näitus, kuhu olid välja pandud kunstniku enda tööd, mis külarahva kodudest näituse tarvis kokku koguti.

Näituse avanud Käsmu meremuuseumi peremees Aarne Vaik alustas oma sõnavõttu küsimusega "Miks me seda teeme?". Ja vastas ise: "See on meie lapsepõlv. Ja see on meile armas. Ja et see on seotud ühe daamiga."

Väga paljud tänasele näituse avamisele kohale tulnutest olid nimelt kunstniku portreteeritavad. Ka Aarne Vaik ise. Aga ka näiteks kunstnik Eve Kask.

Näituse avamisele kohale tulnud Siima Škopi tütar Zoja Mellov ütles, et see tuli talle suureks üllatuseks, et Käsmu rahvas omal initsiatiivil otsustas tema ema juubelinäituse pühendada. "Mul on tohutult hea näha oma lapsepõlvesõpru ja anda kätt üle pika aja, ja kõiki ära tunda," lausus Mellov, kes kõik need aastad koos emaga Käsmus Otsa talus suvitas.

Näitusele pandud maalide kohta märkis Mellov, et see on vaid üks pisike osa, mis on maalitud Käsmu rahvast, lilledest ja loodusvaadetest. Neid jagub Käsmu inimeste kodudesse veel.

Kunstnik Siima Škopil täitus tänavu 18. juunil sajas sünniaastapäev ja sellele täna avtud näitus pühendatud ongi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles