Norrale pühendatud Viru Folk toimub

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Norra temaatikaga Viru Folk toimub Käsmus augustis.
Norra temaatikaga Viru Folk toimub Käsmus augustis. Foto: Agnes Aus

Poolsada päeva vaikinud Viru Folgi tiim hoidis hinge kinni, kas tänavust Norrale pühendatud festivali õnnestub pidada või mitte. Peakorraldaja Peep Veedla sõnul saab kinnitada, et 13. korda korraldatav Viru Folk ei jää tulemata ka sel aastal.

Korraldajate ootused on suured. Esmalt loodetakse, et Norra riik kaotab ära karantiininõude, mille kohaselt peaksid siia saabuvad artistid veetma hiljem koju tagasi jõudes kümme päeva karantiinis. Juhul kui Norra karantiinireeglid lõdvenema ei peaks, peaartisti Alexander Rybaki peakorraldaja sõnul kahjuks oodata ei ole. "Järgmine asi, mille peale loodame. on see, et augustiks ei ole enam 1000 piiri," sõnas Viru Folgi peakorraldaja Peep Veedla. 

Riskimomente on Peep Veedla sõnul kõikjal ja survet avaldavad ka laadalised. Hetkel hoitakse kätt pulsil ja jälgitakse endiselt olukorda juuli alguseni, mil laadalised saavad Veedla sõnul teavet asjade kulgemisest. "Kindlasti Norra aasta tuleb koos norrakatega," lubas Peep Veedla. Peakorraldaja sõnul võib tänavuse aasta festival olla kordades romantilisem, kui eelnevate aastate festivalid seda olnud on. "Ma arvan ja loodan, et festival toob rõõmu rohkemale kui tuhandele inimesele," ütles Peep Veedla lõpetuseks.

13. Viru Folk toimub 7.–9. augustil Käsmu kalurikülas, selleaastane pidu on pühendatud Norrale – maale, sealsele muusikale ja kultuurile. Trollifolgi peaesinejana on Norra laulja, viiuldaja, pianist, helilooja ja näitleja eurolaulik Alexander Rybak.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles