Rakvere Keskväljaku stendidel tutvustatakse tänavusi juubilare

Jete Eevald
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Keskväljakule paigaldati stendid, millel põhjalik tutvustus tänavuste juubilaride kohta.
Rakvere Keskväljakule paigaldati stendid, millel põhjalik tutvustus tänavuste juubilaride kohta. Foto: Ain Liiva

Täna paigaldati Rakvere Keskväljakule uhiuued stendid, kus üleval põhjalik tutvustus ja fotod tänavuste juubilaride kohta: Rakvere rahvamaja – 100, maestro Arvo Pärt – 85, Rakvere teater – 80, Rakvere muusikakool – 75.

Rakvere linn soovis lisaks juubelilippudele tuua linnapildis esile juubilaride sünniloo ja kujunemise läbi pikkade aastakümnete.

Nii valmisidki Rakvere linnakunstniku Marju Püümetsa sõnul multifunktsionaalsed valgest betoonist alused, mille külge on kinnitatud iga juubilari tutvustav tekst koos fotodega. "Nüüd saavad linlased ja külalised sisuka ülevaate, miks me tänavu juubilaride väärikaid sünnipäevi tähistame," lisas ta.

Linnakunstniku sõnul on stendid teisaldatavad ja väga funktsionaalsed, neil saab näidata mitmesuguseid välinäitusi. Septembris, Arvo Pärdi juubeli eel, valgustatakse need leedvalgustitega, et info oleks hõlpsasti loetav ka hämaral ajal.

Stendid valmistas RK Looming.

Enne koroonaviiruse puhangut jõudis oma juubelit tähistada Rakvere teater. Muusikakooli ja rahvamaja juubelipidustused lükkusid koroonaviiruse ja eriolukorra tõttu sügisesse. Septembris tähistatakse mitme ettevõtmisega ka Rakvere linna aukodaniku maestro Arvo Pärdi juubelit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles