Rakvere mitmevõistlus: numbrid polnud olulised, emotsioon oli põhiline

Copy
20.06.2020. Rakvere, Lääne-Virumaa FOTOL: 1DayDecathlon, Rakvere staadion, sport FOTO: Ain Liiva/Virumaa Teataja
20.06.2020. Rakvere, Lääne-Virumaa FOTOL: 1DayDecathlon, Rakvere staadion, sport FOTO: Ain Liiva/Virumaa Teataja Foto: Ain Liiva / Virumaa Teataja

Rakvere staadionil toimus laupäeval emotsionaalne mitmevõistlus, mille korraldas spordiklubi Running Ainar Sepniku eestvedamisel. Mängus polnud ei tiitlid ega supertulemused, vaid lahe tuju ning suhtlus eri elu- ja spordialade inimeste vahel.

Kaasaelamist, innustamist ja üksteisega lõõpimist oli staadionil kaugelt rohkem kui ametlike võistluste ajal. Aga kuidas sa ei ela kaasa, kui näed, kuidas elus esimest-teist korda teivast käes hoidvad inimesed ei saa teivashüppes esialgu jagu algkõrgusest 1.05, kuid peagi kargavad 2.50 kanti ja kütavad oma emotsioonidega üles nii enda kui ka kaasvõistlejad. Näitleja Märten Matsu, motokrossisõitja Gert Gordejev, laskesuusataja Raido Ränkel ja poliitik Indrek Saar viisid kõik oma isikliku rekordi kahest meetrist kõrgemale, kuigi polnud selle keerulise kergejõustikualaga kunagi varem kokku puutunud.

Üksteise kallal aasiti muidugi kõvasti. Kui Kadrina spordihoone juhataja Robert Salepi küürakas kettakaar kündis välja piraka rohumätta, leidus pärijaid: "Kadrina staadionil sa küll muru lõhkuda ei luba, nüüd tuled ise Rakverre laiama!" VIROL-i tegevjuhi Sven Hõbemägi valutava sääremarja kohta küsiti: "Kas terve jalg on haige?" Korvpallur Kristo Saage nõudis, et keegi talle 400 meetris "jäneseks" oleks, ja õpetas kettaheitetehnikat: "Lähed ja heidad. Kui nässu läheb, astud üle ning tõmbad kapuutsi silmini. Gerd Kanter ise õpetas, ma käisin koolitusel." Näitleja Tõnis Niinemets soorituste ajal tõesti nalja ei teinud, nagu oli lubanud, aga nende järel ja vahel jätkus juttu muidugi kõvasti. Ka tema oli üks teivashüppevõistluse staare, saades enda nimele rekordi "kõige inetuma tehnikaga 2.35 ületaja".

Korraldaja Ainar Sepnik lubas, et järgmisel aastal tuleb selline üritus jälle. "Viimased polnud veel 1500 meetrit lõpetanud, kui esimesed palusid end juba järgmiseks aastaks kirja panna," ütles ta.

Võistluse võitis laskesuusataja Raido Ränkel, kellele n-ö tehnilised alad ei istunud, kuid kes näitas head jooksuvormi ja treenitust: tema aega 4 minutit ja 20 sekundit 1500 meetris ei pea häbenema ka päriskümnevõistlejad. "Tegelikult olen Haanjas laagris, küsisin vaba päeva, et siia võistlema tulla," lausus ta. "Väga lahe ja mõnus üritus. Suhtlemine teiste alade ja teiste eluvaldkondade inimestega annab sellisele võistlusele palju juurde."

Ränkeli võidutulemus jäi kusagile 4700 punkti kanti, kuid "edetabelikõlblik" see muidugi pole, sest näiteks tõkked olid tavapärasest madalamad ja heitevahendid kergemad.

Absoluutarvestus: 1. Raido Ränkel, 2. Andre Väinma, 3. Livar Liblik, 4. Madis Joosep Toomel (sealhulgas null teivashüppes), 5. Ainar Sepnik, 6. Gert Gordejev.

Suured mehed (100+ kilo): 1. Robert Salep, 2. Risto Lindeberg, 3. Arti Mägi.

Naised: 1. Moonika Pilli (sealhulgas 1500 meetri jooksus kolmas Raido Ränkeli ja Harri Kullase järel), 2. Kersti Naarits, 3. Merle Laud, 4. Jaune Kimmel.

Fotogaleriis viid nime ja näo kokku järgmiste numbrite põhjal:  1 Jaune Kimmel – näitleja; 2 Moonika Pilli – jooksja; 3 Kersti Naarits – treener, kehalise kasvatuse õpetaja; 4 Merle Laud – spordiasutuse juht, treener; 5 Tõnis Niinemets – näitleja; 6 Märten Matsu – näitleja; 7 Kristo Saage – korvpallur; 8 Raido Ränkel – laskesuusataja; 9 Harri Kullas – motosportlane; 10 Gert Gordejev – motosportlane; 11 Madis Joosep Toomel – endine kergejõustiklane; 12 Andre Väinma – endine mitmevõistleja; 13 Ainar Sepnik – vallavalitsuse spordijuht (ürituse korraldaja); 14 Siim Tuus – spordiasutuse direktor (ürituse kaaskorraldaja); 15 Robert Salep – spordiasutuse juht; 16 Karl Saaver – kaitseväelane; 17 Andres Ots – ettevõtja, Viru Rally 2020 korraldaja; 18 Arti Mägi – tervisesportlane; 19 Marten Lauri – tervisesportlane (ürituse kujunduspartner); 20 Sven Hõbemägi – VIROL-i tegevjuht, treener; 21 Indrek Saar – riigikogu liige; 22 Ivar Lilleberg – Haljala vallavanem; 23 Indrek Kesküla – Väike-Maarja vallavanem; 24 Risto Lindeberg – Lüganuse vallavolikogu esimees; 25 Mario Rego – ida päästekeskus; 26 Livar Liblik – ida päästekeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles