1. jalaväebrigaadis ajateenistuse läbinud reservohvitserid said kätte lipniku auastmetunnused

Kristi Ehrlich
, peatoimetaja kohusetäitja
Copy
Tapa linnakus anti kätte lipniku auastmetunnused.
Tapa linnakus anti kätte lipniku auastmetunnused. Foto: mil.ee

Peaaegu 40 tänavu reservteenistust alustanud ja presidendi poolt ohvitseriks ülendatud kaitseväelast said möödunud nädala lõpus 1. jalaväebrigaadi Tapa linnakus kätte lipniku auastmetunnused.

"Tere tulemas ohvitserkonda! Teie jaoks on see esimene ohvitseri auaste ja ma tahan, et see ei jääks viimaseks. Ma tahan, et te töötaksite kaasa kaitseväe ja ühiskonna hüvanguks. Pidage meeles, et ohvitseriks olemine tähendab eeskujuks olemist, eestvedamist ja ühiskonna arendamist," ütles värsketele kaitseväe ohvitseridele 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Vahur Karus.

"Kui Eesti keskmises ettevõttes töötab kuni kaheksa inimest, siis te kõik olete oma teenistuse jooksul olnud keskmise ettevõtte juhid. Mõned on juhtinud ka kuni paarisadat alluvat. Ärge unustage seda kogemust ning rakendage kõik ajateenistusest saadud teadmised meie kodumaa paremaks muutmiseks," rääkis kolonel Karus. 

Lipnik on kaitseväe reservohvitseri esimene auaste. Reservlipniku auaste omandamiseks peab ajateenistuse käigus läbima reservrühmaülema baaskursuse ning teenistuspraktika.

Möödunud nädalal lipniku auastme pälvinud reservväelased õpetati välja 1. jalaväebrigaadi üksustes ning nad jätkavad oma reservteenistust nii 1. kui ka 2. jalaväebrigaadi sõjaaja üksustes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles