Priitahtlikud pritsumehed ootavad rahulikke jaanipühi

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Sel aastal süttivad paljud väikesed jaanituled, tähtis on, et lõkked oleksid ohutud ja hoonetest piisavalt kaugel.
Sel aastal süttivad paljud väikesed jaanituled, tähtis on, et lõkked oleksid ohutud ja hoonetest piisavalt kaugel. Foto: Marko Saarm

Avalikud jaanituled jäävad sel aastal ära, kuid pereringis lõket teha võib. Sel aastal süttivad paljud väikesed jaanituled, tähtis on, et lõkked oleksid ohutud ja hoonetest piisavalt kaugel.

Jaaniõhtul patrullivad vabatahtlikud aga ka kutselised päästjad, et avastada ohtlikke olukordi. Lõkkepatrullide tegemise eesmärk on nõustada inimesi, kuidas ohutult lõket teha ja grillida, et seeläbi vältida tuleõnnetusi. 

Aasukalda vabatahtlik päästja Marge Zaidullin rääkis, et ta usub, et pühad tulevad rahulikud.

"Meie inimesed on väga vastutustundlikud. Oleme talupojamõistusega inimesed. Keegi ei taha oma lähedasi ega kodu ohtu panna," lausus Zaidullin. Ta lisas, et ennetustöö on aastate jooksul olnud tõhus. 

MTÜ Virumaa Reservpäästerühma vabatahtlikud panustavad samuti. MTÜ üks vedaja, Ida päästekeskuse Lääne-Virumaa päästepiirkonna juhataja Jaak Janno pani inimestele südamele, et peetakse kinni tuleohutusnõuetest. "Lõket ei tohi teha hoonele liiga lähedale," tuletas Janno meelde.

Tema sõnutsi panustavad päästjad jaanipäeval tavapäraste jõududega. "Teeme lõkkepatrulle, oleme inimeste jaoks olemas ja nähtavad," ütles Janno.  

Päästjad tuletavad meelde, et enne lõkke tegemist tasub vaadata tuleohukaarti - SIIT. Lõkkevalvuriks saab registreeruda SIIN.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles