Galerii: ajaloost pakatavale Pikale tänavale saabus võidutuli

Copy
Täna pealelõunal saabus võidutuli Rakverre Kaitseliidu Viru maleva hoone ette. Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum jagas omavalitsusjuhtidele võidutuld.
Täna pealelõunal saabus võidutuli Rakverre Kaitseliidu Viru maleva hoone ette. Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum jagas omavalitsusjuhtidele võidutuld. Foto: Ain Liiva

Täna pealelõunal saabus võidutuli Rakverre Kaitseliidu Viru maleva hoone ette. Omavalitsusjuhid olid üles rivistunud ja valmis tulesädeme tõrvikusse võtma, et see omakorda viia oma vallas asuva vabadussõja ausamba juurde.

Sümboolset võidutuld jagatakse tavapäraselt maakondlikul maakaitsepäeval. Sel aastal seda koroonahirmus ei toimunud. 

Niimoodi jagas võidupüha pärastlõunal Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu juhatuse esimees Einar Vallbaum omavalitsusjuhtidele võidutuld Rakveres.

Selle aasta tuletoojad olid noorkotkas Siim Kruusmann Kadrina rühmast ja Tamsalu rühma noortejuht Riho Valdok, kes ennelõunal said Kadriorus presidendilt muinas- ja mälestustuleks põimitud võidutule, et tuua see kodukanti. 

Tänavu tähistab Kaitseliidu noorteorganisatsioon Noored Kotkad 90. aastapäeva, nii otsustati tuletoojateks valida iga maakonna parim noorkotkas ja kotkajuht. 

Võidutuled pandi põlema Vabadussõja mälestussammaste jalamitele üle Eesti ja sealt said kõik soovijad seda oma jaanilõkke süütamiseks ka võtta. 

Niimoodi liikus võidutuli maakonna pealinnast Lääne-Virumaa küladesse ja läänevirulaste kodudesse.

Võidupühaga tähistatakse Eesti võitu Võnnu lahingus Landesveeri üle 23. juunil 1919 ja see on ka "eestlaste kõigi aegade võitude ja võitluste mälestuspäev, meenutamaks Lembitu päevil alanud lakkamatut võitlust eesti rahva olemasolu ja poliitilise vabaduse eest." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles