Kui töised olid arstide, politseinike ja päästjate jaanid?

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Jaanid on kulgenud Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonna inimestele töiselt, kuid suuremate õnnetusteta.
Jaanid on kulgenud Rakvere haigla erakorralise meditsiini osakonna inimestele töiselt, kuid suuremate õnnetusteta. Foto: Marianne Loorents

Lääne-Virumaal kulges tänavune jaanipäev ja -öö ilma raskemate vahejuhtumiteta. Päästjad, meedikud ja politseinikud iseloomustasid võidupüha ja jaaniööd sõnaga: töine.  

Rakvere haigla ravijuht Liis Otstavel rääkis, et erakorralise meditsiini osakonda pöördus eile päeval 74 inimest ja öösel vajas abi 16 inimest. "Öösel oli pöördumisi tavapärasest rohkem," ütles Otstavel. Ta märkis, et suuri kaklusi ei olnud, jaanitulle keegi ei kukkunud. "Oli traumasid ja krooniliste haiguste ägenemisi. Tavapärased pöördumised," nentis Otstavel.

Pühad tõid päästjatele keskmiselt rohkem tööd: õnneks suuri õnnetusi ei olnud, palju kõnesid saabus põlevate lõkete kohta.  Päästeameti Ida päästekeskuse valvepressiesindaja Vilve Kirs ütles, et inimesed ei pööranud tähelepanu lõkkele mis jäetud järelvalveta, vaid arvati, et jaanituld ei tohi üldse teha.

Kirs sõnas, et lõkke tegemisse suhtuti vastutustundlikult – saabus vaid üks väljakutse, kus lõke oli jäetud järelevalveta.

Politsei- ja piirivalveameti operatiivjuht Tago Trei rääkis, et möödunud ööpäev sarnanes üle kogu vabariigi mõne mööndusega tavapärasele nädalavahetuse päevale. 

Lääne-Virumaal andsid teiste väljakutsete kõrval pisut enam tooni teated eksinud või kadunud inimestest. Neid laekus õhtu ja ööga kokku lausa neli.

Politsei sai eile õhtul teate, et hooldekodust on patsient teadmata suunas lahkunud. Omapäi ekslema läinud inimene leiti peagi Ebavere ristmiku juurest.

Täna öösel kella kolme paiku anti teada, et Haljala vallas on mees ära eksinud ega tea, kus ta on. Politsei leidis mehe üles ja ta toimetati kainenema.

Jaaniõhtu ja –öö liiklusõnnetusi Lääne-Virumaale ei toonud. Ennelõunal sõitis väike poiss Tapa linnas ette sõiduautole ja ta toimetati haiglasse. Vinni vallas purunes autol rehv ja masin lõpetas kraavis. 

Politsei tabas möödunud ööpäeval üle Eesti liiklusest 27 joobes sõidukijuhti. 

"Varasematel aastatel on jaanipäeval tabatud joobes juhtide arv küündinud kohati sajani või üle sellegi. Kuna suurem osa neist on tabatud suurematelt avalikelt jaanituledelt, mida tänavu ei toimunud, on langustrend osaliselt sellega selgitatav," märkis politsei operatiivjuht.

Politsei jaoks ei ole aga jaanipühade aegne töö veel lõppenud. "Praegu jätkame Eesti eripaigus politseioperatsioonidega liikluse rahustamiseks ja sõidukijuhtide kainuse kontrollimiseks," lausus Trei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles