Väljakutse "puurist": tongis mees helistas politseibussi kongist hädaabinumbrile

Anu Viita-Neuhaus
Copy
Politseibuss.
Politseibuss. Foto: Arvo Meeks

Lääne-Virumaal möödus jaaniöö politseile suuremate vahejuhtumiteta. Pisut enam andsid tooni teated eksinud või kadunud inimestest. Üks pidune mees sattus sellisele eksiteele, et teekonnal kainestusmajja helistas ta politseibussi kongist häirekeskusesse ja palus abi.

Kell oli kolm, kui politsei sai teate, et Haljala vallas on inimene ära eksinud. Mees andis teada, et tal pole vähimatki aimu, kus kohas ta olla võiks. Eksinu ütles, et näeb ümberringi võsa, veidi ka merd.

Kuna mehe telefoniaku oli tühjaks saamas, tekitas see talle lisastressi, ta hakkas nutma ja korrakaitsjatel oli veelgi raskem aru saada, kus abivajaja täpsemalt olla võiks.

Politsei kammis piirkonna läbi ning leidis mehe ühe bussipeatuse juurest. Kuna ta oli joobes ja politseile tundus, et mees ei saa endaga iseseisvalt hakkama, otsustati ta viia kainenema.

Sellega olukord ei päädinud. Mees võttis teel kainestusmajja, politseibussis kongis istudes, kõne hädaabinumbrile ja segaduses kirjeldas, kuidas ta on "mingis puuris" ja vajab abi. Seda talle mõistagi anti: öö veetis ta turvalises ja ohutus öömajas – kainestuskambris.

Eile õhtul saabus politseile teade ka selle kohta, et ühest maakonna hooldekodust on patsient teadmata suunas lahkunud. Omapäi ekslema läinud inimene leiti Väike-Maarja vallast Ebavere ristmiku juurest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles